A-laget mot B-laget

Enköpings ex-Hammarbyare tillbaka på Söderstadion

FOTBOLL

A-laget mot B-laget. Så har snacket gått inför Hammarbys match mot Enköping på tisdag.

För trion Peter Berggren, Jens Gustafson och Andreas Hermansson blir det ett kärt återseende med Hammarbypubliken.

Alla tre har de passerat trettiostrecket och av olika anledningar hamnat i Enköping. "Jensa" och "Herman" kom efter guldåret, Berggren redan 1999. Lägg därtill att Filip Bergman nyligen spelat för lagets så är det inte konstigt att epitetet "Bajens B-lag" växt fram.

Annorlunda fotbollsliv

- Det kanske ligger någonting i det, säger Jens Gustafson och kan inte hålla tillbaka garvet.

Men istället för Söderstadion får "B-laget" hålla till på mindre upphetsande Enavallen. Borta är den jättelika feststämningen kring matcherna och visst är saknaden av Hammarbys fans stor.

- Klart man saknar publiken och det tryck som blir inne på Söderstadion. Det är helt underbart att spela där men jag trivs mycket bra här också, fortsätter Jens Gustafson.

Fotbollslivet ter sig nu lite annorlunda för de tre gamla bajenhjältarna. Allting är lite mindre, lite lugnare - precis som staden Enköping jämfört med Stockholm. Men fotbollsintresset är det definitivt inget fel på.

- Folk brinner för det här, även fast det är på lite andra villkor än i Hammarby. Det blir mitt femte år nu i klubben och jag har funnit mig tillrätta bra här, säger Peter Berggren.

Men sportsligt sett ligger klubbarna långt ifrån varandra. Medan Hammarby fortfarande är obesegrade har Enköping blivit just den strykpåse som många tippade att de skulle bli. En enda poäng har det blivit hittills.

- Vi har väl knappast rosat marknaden med vårt spel direkt. Men vi måste ändå försöka gå för vinst mot Hammarby, även om det blir tufft, säger Jens Gustafson.

"B-laget" är med andra ord i starkt behov av förstärkningar från A-laget.

- Som vi har börjat så skulle väl i princip vem som helst i Hammarbys trupp vara en förstärkning för oss. Vi brister i samtliga lagdelar men jag kan inte komma på någon specifik spelare som vi skulle vilja ha, säger Berggren.

Fursth närmare

Det har däremot "Jensa" inte några som helst problem med.

- Kennedy definitivt. Han har vuxit ut och blivit en riktigt bra spelare. Han kan avgöra matcher helt på egen hand. Det skulle inte vara helt fel att få över honom hit.

Kennedy är dock på tok för ung för att bli ytterligare en Hammarbyare i Sveriges närmaste stad. Då ligger nog Christer Fursth närmre till hands.

Martin Skogsberg