Öreb...roligt!

Örebro krossade Öster: Jag är jätteglad

FOTBOLL

ÖREBRO

Tråkiga, defensiva Örebro SK?

Jo, man tackar.

5–1 mot Öster hade kunnat vara det dubbla.

Foto: MICKE SÖRENSEN
Paul Oyuga och Mikael Danielsson firar den stora segern mot Öster.

Örebros tränare Stefan Lundin kunde inte hålla sig på presskonferensen. När han fick en fråga om en period i matchen som hans lag faktiskt i n t e hade dominerat drog han på munnen.

– Jag vill inte sitta och försvara mig när vi har vunnit med 5–1. Undrar om det är Åkebys fel det här, skrattade han.

De senaste veckornas debatt om trist gnetfotboll har satt sina spår i Örebro. Även om alla i klubben försäkrar att de inte brytt sig speciellt mycket om kritiken var storsegern i går mer än bara en vunnen match. Fem mål och en vägvinnande offensiv var ett finger som pekade rakt upp mot stora delar av fotbollssverige.

Tar upp jakten

– Jag är jätteglad över matchen och sättet vi vinner den på, men jag vill inte fastna i den här diskussionen genom att säga något mer än så. Låt oss i stället vara tacksamma att vi i lilla Örebro har fått finnas i centrum för fotbollssnacket i några veckor, säger Lundin.

Med en match mer spelad är det faktiskt Örebro som har tagit upp jakten på Stockholmsklubbarna.

Lite i skymundan har de kunnat smyga upp till fjärde plats i allsvenskan, och Stefan Lundin har inget emot att bättra på stämpeln som seriens otippade underdogs.

Komplett kollektiv

– Vi har en tilltro till att vi har ett bra spel och ett bra lag, och har som målsättning att vara med i toppstriden. Men för att komma dit med lilla, anspråkslösa Örebro gäller det att verkligen få ut maximalt av de förutsättningar vi har.

Fullt så blygsam behöver han inte vara. Lilla, anspråkslösa Örebro håller på att utvecklats till ett ganska komplett kollektiv, med toppar i innermittfältarna Lars Larsen och Per Gawelin och vänsterbacken Mikael Danielsson.

Bäst på plan

Den senare var bäst på plan i går, och stod för matchens absoluta delikatess med sin millimeterprecisa pass på 50 meter fram till Paul Oyugas 5–1.

– En järnsjua. Den blev jävligt bra. Men alla i laget ska ha krita efter en grymt bra insats. Det finns en framtidstro och en positiv anda som gör att det är kul att spela i den här klubben just nu.

Erik Niva