Björck bäst på planen

”Jag är väldigt nöjd”

FOTBOLL

En arbetsseger för AIK, då dominerade väl Krister Nordin eller kanske Andreas Andersson?!

Icke.

Bäst på Råsunda i går var Fredrik Björck.

Foto: MAGNUS WENNMAN
Fredrik Björck dominerade.

Tom Prahl var naturligtvis en besviken man efter matchen, men mitt i bedrövelsen tog han sig tid att hylla en av motståndarna - Fredrik Björck från Kållered.

- Att komma in från Västra Frölunda och redan spela så moget och bra, det är otroligt imponerande.

Och det var det. Björck och Per Nilsson växte mer och mer ju längre matchen gick, och mot slutet dominerade de plan från sina mittbackspositioner.

- Jag är väldigt nöjd med min egen instas, och hela laget spelar bra. Vilken kväll. Det är en häftig upplevelse att spela inför 22000 på Råsunda, fantastiskt. En del av varför vi kämpar så jävligt är ju fansen. Det känns som att man kan springa hur länge som helst.

Det är ganska kul med fotboll just nu?

- Jodu. När jag gick skadad under vintern var det jag tänkte på hela tiden att jag ville in och spela från start på Råsunda. Men nu när jag fått det är jag inte i närheten av att vara nöjd. Varje match verkar slå den förra och jag vill bara in och göra det igen och igen.

Ska ge allt - mot Häcken...

Och nu är det toppderby mot Djurgården...

- Nej, nu är det cupmatch på torsdag. Det kan verka litet, men jag är från Göteborg och har mött Häcken hela min uppväxt och tänker fan inte släppa till något mot dem.

Erik Niva

ARTIKELN HANDLAR OM