Bajens hjälte: Jag tänkte sluta

Det långa skadehelvetet över - i går räddade Gerrbrand Hammarby

FOTBOLL

ENKÖPING

Hammarby hänger med i toppen - och en 22-åring från söderort vaknar upp som en väldigt lycklig man.

Ni kanske inte ens visste att han varit borta, men Patrik Gerrbrand är tillbaka.

- Visst har man funderat på att sluta när det varit som värst.

Efter 75 minuter på Enavallen begravde Patrik Gerrbrand ett och ett halvt års skadehelvete för gott. För ett mål kan betyda så mycket. Särskilt om det är ens första i allsvenskan. Och i synnerhet om det avgör matchen för Hammarby.

- Jag hade absolut ingen markering på mig. Kunde nästan stanna och sikta in mig innan jag satte dit pannan. Ett bevis på att man är med igen.

Skadefyllda år

Patrik Gerrbrand har redan varit åtta år i klubben, men bara gjort 13 allsvenska matcher. Han är inte mer än 22 år gammal, men hans historia hade kunnat vara en gammal mans.

- Det har varit jävligt jobbigt. Ingen har vetat vad det har varit för fel på mig, utan alla har bara sagt olika hela tiden. Till slut la jag ner helt, åkte utomlands och rörde mig inte ur fläcken på fem månader. Hade det inte blivit bättre av det vet jag inte om jag hade varit här i dag.

Gerrbrand kom in i paus för den skadade Johan Andersson och tog plats i ett Hammarby som inte spelade bra. Men ett lag i motgång har ofta svårt i de avgörande situationerna, medan ett lag med flyt vinner matcher som den i går.

- Underbart. Det ska till och med bli kul att gå till träningen nu. Jag vet inte... men det känns nästan som första gången, skrattar han.

Erik Niva