Ijeh på väg tillbaka - tränar med boll

MFF-stjärnan om skadan: Det har varit en svår tid...

FOTBOLL

Malmö FF sladdar i allsvenskan och har problem med målskyttet.

Lösningen?

Han började träna med boll i går.

- Jag är mycket glad, säger Peter Ijeh.

Närmar sig comeback.

Elva mål på åtta matcher, och förlust mot AIK i måndags - men när Malmö FF samlades för att springa tröttheten ur benen i går var i alla fall en glädjespridare tillbaka på planen. Nästan fyra månader efter att han bröt mellanfotsbenet i vänsterfoten fick Peter Ijeh äntligen leka med en fotboll igen.

- Jag har tränat hela tiden, men i dag var det första gången med boll. Det har varit en svår tid, men det är något man måste vända på. Jag ser inte den här skadan som en nackdel, utan som en del av sporten, säger han.

Förra säsongens överlägsne skyttekung joggade runt planen, gjorde lite övningar med bollen, slog kortare och längre passningar och var glad över att vara tillbaka.

Han behöver det.

Och MFF behöver honom.

Det har varit tydligt för alla, inklusive Peter Ijeh själv.

Prahl försiktig

- Jag har sett det. Men laget utvecklas hela tiden, säger han.

Ijeh är optimist när det gäller sin comeback, när han pratar låter det som att det bara är en fråga om några få veckor innan han är tillbaka i matchform. Tränaren Tom Prahl är, för att uttrycka det milt, lite mer försiktig.

- Det positiva är att Peter är röntgad och att skadan har läkt bra, så vi kan se något slags ljus i tunneln.

"Efter midsommar"

Hur ser prognosen ut - när får vi se Peter Ijeh i match igen?

- Jag är ingen doktor. Men han har en muskelförtvining i benet, så det gäller att inte börja för tufft för då kan det bli följdskador. Från början räknade vi med att han ska vara tillbaka efter midsommar, och det är nog fortfarande vad vi räknar med.

Simon Bank