”Jag räknar med att kunna spela i nästa match”

Mild fick lämna planen - men hoppas snart vara tillbaka

FOTBOLL

GÖTEBORG

Afonsos attack på Håkan Mild var mycket brutal.

– Han träffade hårt men jag räknar med att spela nästa match, säger Mild.

Foto: ANDERS DEROS
Hårt för Mild Publiken befarade det värsta när tuffingen Håkan Mild låg kvar länge på planen efter Afonsos brutala påhopp. Som tur var verkar skadan inte vara allvarlig och det finns goda chanser att han spelar i nästa match igen.

Det såg ut som en attack som kunde resultera i både ett benbrott och slutet på en lång en karriär.

Men Håkan Mild reste sig upp och ville ett tag fortsätta spela innan smärtan under det korta joggningsförsöket definitivt satte stopp för inhopp på planen igen.

– Det blev en kraftig blödning intill knät som gjorde det omöjligt för mig att spela vidare. Så fungerar det med blödningar. De blir hårda och tar emot när man försöker att springa.

Van vid sparkar

Håkan Mild har lång erfarenhet av hur sparkar och sammanstötningar påverkar kroppen.

Afonsos stämpling var en mild västanfläkt exempelvis jämfört med det vanvettiga påhopp som Paul Scholes begick mot Håkan på Wembley i EM-kvalet 5 juni 1999.

– Jag kom först in i situationen och han knappt se att Afonso kommer springande. Som tur är jag uppe i luften när jag träffas. Annars hade det nog kunnat sluta mycket värre.

Håkan Mild har alltid själv satsat hundraprocentigt i alla dueller. Han ska ärligt talat vara väldigt tacksam för att han inte själv fick minst ett gult kort för sina tacklingar i går.

För IFK Göteborg kan storsegern betyda enormt mycket för fortsättningen.

– Klart att det betyder mycket för självförtroendet. Vi behövde verkligen det här.

En seger av sju

Före derbyt hade IFK Göteborg bara tagit en seger på de sju föregående matcherna.

– Stämningen i truppen har varit bra hela tiden men vi har inte varit tillräckligt bra på planen. Det har varit jobbigt men vi har ändå vetat hela tiden att vi kan slå alla andra lag när det stämmer för oss, säger Håkan Mild.