Åkeby: Man skrattar åt okunskapen

Tränaren dömer ut förre sportchefen i Djurgården

1 av 2
Ingvar Carlsson.
FOTBOLL

Förra hösten jagade Djurgården ny fotbolls- tränare.

Sportchefen Ingvar Carlsson lanserade Richard Money - med motiveringen att "han var en internationell typ som Djurgården behövde".

Djurgårdens styrelse sa nej, AIK sa senare ja - och nu säger tränaren Sören Åkeby sitt.

- Jag tycker man kan skratta åt herr Carlssons okunskap om fotboll.

Sportbladet avslöjade i fredags att Djurgårdens förre sportchef Ingvar "Putte" Carlsson, 60, ville anställa Richard Money, 47, som tränare.

Carlsson drev på

Parterna hade tät kontakt förra hösten och träffades också vid ett tillfälle. Carlsson var den drivande i tränarjakten och hade fastnat för den okände engelsmannen.

- Jag tyckte han var en internationell typ som Djurgården behövde, säger Carlsson, numer konsult i Djurgården.

Men styrelsen jobbade samtidigt parallellt med att förnya kontrakten med Sören Åkeby och Zoran Lukic och när succéparet kom överens om en fortsättning drog sig Djurgårdens styrelse ur förhandlingarna med Money.

"Stor okunskap"

Åkeby, 51, har full förståelse för att Djurgården diskuterade tränarnamn förra hösten - men han är starkt kritisk till Ingvar Carlssons kommentater om Richard Money.

- Jag tycker man kan skratta åt herr Carlssons okunskap om fotboll. Jag fattar inte att man skulle vilja ta över en engelsk tränare som har en 4-4-2-filosofi med "kick it long". Djurgården har ju precis en helt annan filosofi. Jag tror det var stor okunskap från sportchefens sida, säger Sören Åkeby till Dagens Nyheter.

Han fortsätter:

- Hur kan sportchefen säga att Money är internationell när vi i Djurgården hela tiden har pratat om att ha kontinuitet och spela samma sorts fotboll? Det är mycket olyckligt att det här tas upp just nu.

I morgon är det superderby på Råsunda.

Med Åkeby på Djurgårdens tränarbänk - och Richard Money på AIK:s.

PeO Larsson