Han är beredd att avgå

Norrköpings tränare: Det börjar brinna i knutarna

FOTBOLL

IFK Norrköping är ett lag i kris.

Och Håkan Ericson kan tänka sig att ställa sin plats som tränare till förfogande.

- Kommer vi i ledargruppen fram till att det är lösningen så är jag helt prestigelös.

Foto: HANNA TELEMAN
Norrköping förlorade återigen i superettan och Håkan Ericsons lag är nu i kris.

Måndag 2 juni 2003

Ta din värsta mardröm och tredubbla den. Vakna sedan upp till verkligheten att den är sann. Ungefär så måste IFK Norrköpings supportrar känt sig i morse.

Match i superettan inför 789 åskådare på gropiga Kristinebergs IP. 0-3 mot Café Opera. Och nu är det klassiska laget närmare division två än allsvenskan.

Jo, det är dags för det där ordet med fyra bokstäver nu - det är k r i s i IFK Norrköping.

- Du använder det ordet, men det vill inte jag göra. Men det är klart att det börjar brinna i knutarna för vår målsättning att ta oss tillbaka till allsvenskan, säger Håkan Ericson.

"Fullständigt prestigelös"

Din egen framtid, hur ser du på den?

- Jag tycker själv att jag gör ett vettigt jobb, och jag tror inte heller att föreningen är betjänt av att byta tränare. Däremot så kommer vi att föra diskussioner inom ledargruppen och göra en grundlig analys av både spelartrupp och ledning, och om det är så att vi kommer fram till att det vore en bra lösning att fördela ansvaret på ett annat sätt så är jag fullständigt prestigelös.

Enligt klubbens ordförande Roger Ekström finns dock inga planer på att byta tränare "i nuläget". Och Håkan Ericson tycker att en hel del av kritiken mot honom och hans lag är orättvis.

- Det finns massor av folk i omgivningen som tror att de vet hur laget ska spela, vilka som ska spela och hur jag ska leda laget. Och det som är fascinerande är att det går att ha en sådan kunskap utan att ha följt laget eller varit på en träning, fantastiskt.

Erik Niva