Danielson gjorde som Nacka

”Det var inget slumpmål”

FOTBOLL

ÖREBRO

Bara de riktigt stora artisterna kan slå en hörna direkt i mål.

Nacka Skoglund sägs ha gjort det på 50-talet.

Mikael Danielson gjorde det i går.

Foto: CHRISTER PÖHNER/PRESSENS BILD och MICKE SÖRENSEN
VRÅLET EFTER DRÖMMÅLET Mikael Danielson skriker ut sin glädje efter det fantastiska 1-0-målet mot GIF Sundsvall på Eyravallen. På lilla bilden till vänster tar han emot publikens jubel.

Tre frågor dominerade eftersnacket på Eyravallen, där Örebro slog Gif Sundsvall med 2-1. Alla gällde Mikael Danielsons fantastiska hörnmål.

Var bollen inne?

Var det verkligen han som gjorde målet?

Och var det meningen?

Enligt Danielson själv är svaren ja, ja och - nej.

- Äh, det är klart att jag inte försökte göra mål direkt på hörnan. Däremot är jag ju fullt medveten om att vad som helst kan hända om jag slår in bollen med ordentlig skruv. Någon av våra killar kan få huvudet på den, den kan styras in av en motståndare eller så kan den gå direkt in.

Första målet i ÖSK

Så var det alltså med den magin - men något snack om att det kanske var någon annan som var sist på bollen vill han i alla fall inte veta av.

- Nänä. Domaren sa att det var mitt mål, så det släpper jag aldrig nu. Från min vinkel får jag känslan av att bollen går direkt över linjen, men jag stannade egentligen aldrig för att se efter. Det var mitt första allsvenska mål för en klubb som jag gillar högt och rent, så jag stack direkt för att ta emot publikens jubel.

"Mycket talang"

Han har firat stora triumfer med sin vänsterfot den här säsongen. Förutom målet i går har hans känsliga uppspel gjort att han faktiskt är med i toppen i allsvenskans assistliga.

- Det är riktigt kul, speciellt eftersom jag har satt upp en personlig målsättning att slå fler målgivande passningar. Jag hade bara en eller två på hela förra säsongen, och det är alldeles för dåligt.

Precisionen i vänstern, kommer den från träning eller talang?

- Mycket talang. Högern kan jag ju knappt stå på, men man får väl säga att vänstern är min styrka. Visst har jag lagt ner mycket tid på den, men jag är faktiskt inte en sådan som står och nöter fasta situationer efter träningen.

Så hörnmålet, egentligen var det bara en slump?

- Nädu. Jag gjorde ett likadant i en träningsmatch mot Elfsborg i Varberg förra sommaren. Det kan hända när du minst anar det.

Och vem har allsvenskans bästa vänsterfot?

- Jag måste säga att jag har det. I alla fall i dag, haha.

Allsvenska passningsligan

Allsvenskans känsligaste vänsterfötter

Erik Niva