Sypniewski klippte till från 40 meter

”Jag blundade och sköt”

FOTBOLL

HALMSTAD

Hur gör man årets mål?

Igor Sypniewski vet:

- Bara att blunda och skjuta.

Nja. Så gick det nog inte riktigt till när Halmstads polske stjärna gjorde sitt drömmål.

Foto: BJÖRN LINDGREN/BILDBYRÅN
VRÅLET EFTER DRÖMMÅLET Magnus Svensson lyfter upp Halmstads succévärvning efter kanonskottet mot Landskrona. Och visst har Igor Sypniewski blivit ett lyft för HBK. Kolla på skytteligan...

Det var inte ens en målchans.

Bollen nickades fram och studsade upp högt intill Sypniewski tiotalet meter in på Landskronas planhalva. Han stannade till ett tag och avvaktade innan han plötsligt drog till från 40 meter på halvvolley med vänsterfotens utsida.

Bollen skruvades från höger till vänster i en hög båge och dök sen ner i ribban innan den studsade in i mål via Landskronamålvakten Mats Svenssons armar.

- Det blev ett snyggt mål, säger Igor Sypniewski och skrattar.

Knäskada oroar

Tränaren Jonas Thern trodde efteråt att polacken sköt därför att han var för trött för att springa med bollen mot mål. En teori som nästan var rätt.

- Jag har problem med mitt knä och ville inte fresta det. Kanske var det därför som jag sköt, men egentligen vet jag inte varför jag gjorde det. Jag får bara infall och tankar i huvudet och sen gör jag det, säger Igor Sypniewski.

Han slog hörnan som Torbjörn Arvidsson nickade in 1-0 på och när han ryckte loss till 2-0 var det som om Landskronas försvar stod still mot en sprinter.

- Första målet var ett mer normalt mål, säger Sypniewski.

Nobbar sjukhuset

Han är en typisk målskytt som gör mål på alla möjliga vis.

Just nu är det alltså bara knäskadan han fick mot Helsingborg som oroar.

- Min läkare ska komma och undersöka mig i samband med någon av de närmaste träningarna. Något sjukhus har jag inte varit på. Då får det kännas mer.

Fast något är definitivt fel med hans knä. Sypniewski haltade ofta under matchen och tog sig för knäet mellan alla blixtrande aktioner på planen.

- Det tänker jag inte på nu. Och om tio dagar ska jag se Sverige mot Polen i EM-kvalet. Det ska bli kul.

Igor Sypniewski har tagit Sverige till sitt hjärta. Precis som Halmstads publik har fallit för hans skicklighet.

Halmstad har inte fått igång ett riktigt fungerande spel ännu - men är ändå med i skiktet strax under den absoluta toppen.

Ett snart friskt knä på ett polskt fynd kan säkert skicka upp HBK några snäpp ytterligare i tabellen.

Allsvenska skyttetoppen

Stefan Alfelt

ARTIKELN HANDLAR OM