Yngvessons målfnatt

Äntligen fick ”Ante” till en fullträff: Viktigt för självförtroendet

FOTBOLL

VÄXJÖ

Snyggare utnyttjar man inte en målchans.

Andreas Yngvesson tog emot Kristian Bergströms perfekta utsidespass ännu mer perfekt och rullade in 2–0 i fart.

Sen fick han nästan spel.

– Jag kan göra mål. Jag kan göra mål, skrek ”Ante” när lagkamraterna kom för att gratulera.

Foto: lennart månsson/bildbyrån
Äntligen fick Andreas Yngvesson göra mål – då blev han så här glad. ”Jag kan göra mål, jag kan göra mål” skrek han. Malmö vann till slut med 2–0 borta mot nykomlingen Öster.

Yngvesson köptes till Malmö inför förra säsongen som en målskytt men har mest fått agera hjälpgumma.

– Förra allsvenska matchen spelade jag vänsterytter. Mot Luleå i cupen var jag forward. Och nu mot Öster fick jag spela till höger i mittfältet. Även om jag är gammal i gamet är det svårt att hela tiden ställa om.

Mot Öster var det inga problem.

Sprang sönder Öster

Yngvesson sprang sönder Östers försvar. Han och Kristian Bergström matade in bollar mot motståndarmålet i en tung offensiv direkt från start.

– Jätteviktigt för vårt självförtroende att vinna på bortaplan. Om det sen är mot ett Öster som inte är så bra spelar ingen roll. Det kan ju lika gärna vara vi so gjorde dom dåliga, säger ”Ante”.

Hans mål var som sagt perfekt.

– En perfekt passning och en jättebra första touch på bollen mitt i steget så att jag inte behövde tappa fart. Underbart att få sätta ett mål eftersom jag har missat så mycket tidigare, säger Andreas Yngvesson.

Han var mycket bra. Precis som väldigt många andra var bra i Malmö. Niklas Skoog gjorde ett spelmål och mycket annat bra men grämde sig en del efteråt.

– Jag kommer att grubbla en del över sista målchansen där jag lyfter bollen över ribban. Jag får ju ner Stringheim och ska bara stöta in bollen, säger Niklas Skoog.

Kristians tändning?

För Kristian Bergström betydde de två framspelningarna kanske den tändning han inte fått med klubbytet från Norrköping.

– Under fem år i Norrköping spelade jag alla matcher utom den sista då jag var skadad. Nu är det en helt annan konkurrens som jag inte har varit van vid, säger Kristian Bergström.

Både mot Hammarby och mot AIK var han inte ens med i Prahls trupp. Matchen mot Öster var bara den tredje som han spelat från start i.

Helt nya förutsättningar för en spelare som i flera år har ansetts som en av de mest stabila kreatörerna i allsvenskan.

De två passningspoängen i går var hans första för MFF.

– Problemet tidigare har varit att jag gått in för mycket i planen i stället för att hålla mig på min kant som tidigare.

Tom Prahl har tyckt det samma och när nu Kristian Bergström återigen blev den linjeslickare han ska vara kom formen också.

Stefan Alfelt