Skytte- kungen laddar om

Peter Ijeh klar för comeback: Jag förbereder mig för spel mot HBK

FOTBOLL

MALMÖ

Peter Ijeh är friskförklarad och spelsugen.

– Jag förbereder mig för spel mot Halmstad, säger fjolårets suveräne skyttekung.

Foto: Micke Sörensen
Namn: Peter Ijeh. Ålder: 25 år. Familj: Elizabeth och dottern Evelyn. Född: Nigeria. Bor: Malmö. Tidigare klubbar: Nitel FC, Julius Berger FC. Längd/Vikt: 185 cm/84 kg. Allsvenska matcher/mål: 43/28

Senast Peter Ijeh spelade allsvensk fotboll var då MFF förlorade med 0–1 borta mot Halmstad i sista omgången förra året. En förlust som inte betydde någonting eftersom Djurgården spelade hem guldet av egen kraft.

Drömmar om guld

Det överraskande silvret, nyförvärven och framförallt Peter Ijehs fantastiska målsinne födde gulddrömmar i Malmö under hela vintern. Drömmar som fick sig en rejäl törn när Ijeh halkade på en isfläck under träning på konstgräs 6 februari i år och bröt vänster fot.

I två månader gick han gipsad. Efter det har en målmedveten träning under sjukgymnasten Richard Dahans ledning genomförts för att bygga upp musklerna i foten. Den senaste veckan har Ijeh fått delta i fotbollsträningen och redan nu är han alltså aktuell för spel.

– Jag känner ingen som helst press på mig att jag måste göra mål. Det vet jag att jag kan göra. Får jag bara spela kommer det.

”Helt frisk”

Inledningen av säsongen har varit en besvikelse för MFF och det har alltmer utvecklats till en väntan på Ijeh.

Nu är han tillbaka och förmodligen sitter han åtminstone på avbytarbänken på tisdag i hemmamatchen mot Halmstad. Enligt tränaren Tom Prahl kan Ijeh bli en joker att kasta in i slutet av matchen.

Peter Ijeh spelar gärna från start.

– Jag är helt frisk och bra förberedd. Psykologiskt ska det inte vara några problem att spela i allsvenskan direkt även om jag har varit skadad länge.

”Vi har chans på guldet”

– Jag har spelat så många år i min position på topp att jag vet hur jag ska agera. Därför klarar jag mig utan matchträning, säger Peter Ijeh som har ett mycket starkt självförtroende.

Han gjorde 24 mål på 23 matcher förra säsongen. Årets MFF-anfallare har inte varit i närheten av den effektiviteten.

– Malmö har inte presterat så dåligt ändå. Jag tror definitivt att vi fortfarande har chans att bli mästare i år, säger Peter Ijeh.

Stefan Alfelt ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM