Lasses revansch

Fjolårets succéspelare fick speltid - avgjorde

FOTBOLL

VÄXJÖ

Lasse Nilsson var en sensation i allsvenskan förra våren.

I år har han knappt fått spela i Elfsborg.

- Jag spelade 90 minuter i premiären mot Hammarby. Brände ett friläge och hade ett stolpskott. Nästa match satt jag på läktaren.

Foto: BILDBYRÅN
Lasse Nilsson har fått sparsamt med speltid hittills i år. Men i går stärkte han sina aktier när han kom in i den 77:e minuten och avgjorde matchen i den 84:e.

Lasse Nilsson vill inte låta bitter.

Han vill heller inte peka på sitt fina 2-1-mål som gav Elfsborg årets första bortaseger och säga titta vad jag kan om jag får chansen.

"Väldigt jobbigt"

Mest låter han faktiskt bara lättad.

- Det man funderar på när man hamnar på bänken är sin förmåga överhuvudtaget. Man är kanske inte bra nog. När man är inne i den tunga perioden är det väldigt jobbigt.

- Visserligen är det ett tag sen jag gjorde mål men jag har heller inte fått spela. Då undrar man över vad man ska göra för att få slippa sitta på bänken, säger Lasse Nilsson.

För tränaren Anders Grönhagen är det inte en lika dramatisk situation.

- Lasse gjorde inte ett mål i träningsmatcherna trots att han spelade hela tiden. En målskytt måste få rulla in bollen då och då annars går han ner i självförtroende. Det drabbar alla unga spelare någon gång, säger Grönhagen.

Spelade med Drugge

På försäsongen var Elfsborgs anfallspar Andreas Drugge och Lasse Nilsson.

- Hasse Berggren var skadad. Ofta tycker man att en spelartyp som Berggren tillsammans med en snabb anfallare intill sig är den bästa kombinationen, säger Anders Grönhagen.

Strax före seriestarten blev det klart att Elfsborg lånade hem Fredrik Berglund i ett halvår.

- I och med att Berglund kom hem blev vi konkurrenter om samma plats bredvid Berggren, säger Nilsson.

Även om "Bella" inte öst in mål har Grönhagen konsekvent valt att låta hemvändaren starta på Lasse Nilssons bekostnad.

"Bella" var bra

I går var det ett helt riktigt beslut. Berglund var inblandad i det mesta som skedde framåt utan att själv ha rätta skärpan framför mål.

Lasse Nilssons mål var frukten av Berglunds snabbhet i en kontring och Hasse Berggrens tidiga ledningsmål skapades också av en kort Bella-passning.

- Nu är matchen mot Enköping på måndag mycket viktig. Vinner vi den kan vi sluta att titta neråt. För då är vi med i toppstriden, säger Hasse Berggren.

Så snabbt kan det gå ibland.

Stefan Alfelt