Glödheta Hammarby vs iskalla Öster

Stringheim: Vi får hjälp av psykolog

FOTBOLL

Hans lag är på väg utför och får akut psykologhjälp. Själv har han ett av de mest otacksamma jobben i allsvenskan. Men Östers målvakt Björn Stringheim, 27, tar lätt på krisrubrikerna.

– Jag gräver inte ner mig. Mitt självförtroende är bra och jag är rätt nöjd med mitt eget spel så här långt. Men för laget har det gått sämre, säger han.

Foto: BILDBYRÅN
Namn: Björn Stringheim. Född: 20 augusti 1975. Längd: 192 cm. Vikt: 85 kg. Position: Målvakt. Klubbar: Malmö FF, Umeå FC, Vasa, Finland, Öster. Matcher/insläppta mål i år: 9/16.

Björn höll i början av serien nollan tre matcher i rad. ”Stringens” höga nivå är för närvarande den enda röda tråden i Östers spel.

Har du allsvenskans tuffaste jobb just nu?

– Nej, det tycker jag inte, men visst är det otacksamt när man gör många bra räddningar och vi ändå förlorar.

När kommer vändningen?

– Vi har fått hjälp av psykologen Roger Nilsson. Något resultat av det märkte jag inte i förlustmatchen mot Elfsborg senast, men det tar väl ett tag att få tillbaka vinnarskallen. Problemet är att vi saknar en ledargestalt på mittfältet som kan skapa något framåt. Vi hoppas mycket på att Peter Wibrån ska fylla den luckan. Han behövs verkligen som det ser ut just nu.

Varför gör ni så få mål?

– Vi spelar hyfsat fram till motståndarnas straffområde. Där tar idéerna slut, tyvärr. Och på de chanser vi får har vi väldigt svårt att trycka in bollen.

Många ändringar

Hur fungerar ditt samarbete med backlinjen?

– Jag tycker att det går bra. Problemet är att vi har fått ändra så mycket i laget på grund av alla skador. Fredrik Bild och Patrik Karlsson är de enda i försvaret som har spelat varje match.

Skulle du hellre vilja spela i ett annat lag?

– Nej, det är roligt att ha mycket att göra i målet. Jag har kontrakt med Öster även nästa år, så det är inte aktuellt med ett klubbyte.

Öster tränare Jevgenij Kouznetsov har på senare tid kritiserats av sitt sätt att leda laget.

”Bra ledare”

Vad tycker du om din tränare?

– Det finns enbart positiva saker att säga om Jevgenij som tränare. Han är en riktigt bra och pedagogisk ledare som tror på det han gör. Det är inte där Östers problem finns.

Hur ska ni kunna ta poäng mot Hammarby?

– Jag räds inga motståndare. Vi ska vinna. Vi måste ha tre poäng nu.

Hur ska ni stoppa Dede?

– Jag har faktiskt inte sett honom spela. Är han bra? Äh, jag tror att det är lugnt. Peter Markstedt och Kennedy Bakircioglü är Bajens bästa spelare, och ingen av dem kan spela i dag. Så det ser bra ut.

Magnus Helander