Dif i hemligt möte med Feyenoord

Djurgården: ”Vi är intresserade av att behålla honom”

FOTBOLL

Djurgården kan få behålla Johan Elmander hösten ut.

Vid ett hemligt möte med Feyenoord under söndagen diskuterades en förlängning av låneavtalet med sex månader.

Foto: lars rosengren
OVISS FRAMTID Djurgården och Feyenoord träffades i går i ett hemligt möte för att diskutera Johan Elmanders framtid. Före juli ska ett beslut vara klart.

I samband med gårdagens allsvenska match mot Landskrona träffades Djurgårdens ordförande Bo Lundquist och Feyenoords tekniska direktör Rob Baan.

På agendan: Johan Elmanders framtid.

Landslagsanfallaren tillhör Feyenoord men är sedan i höstas utlånad till svenska mästarna. Avtalet går ut sista juni och då ska Elmander enligt planerna återvända till Holland.

Men under gårdagens möte diskuterades att förlänga låneavtalet sex månader. Johan Elmander skulle därmed vara tillgänglig för Djurgården säsongen ut samt i det kommande Champions League-kvalet.

Klart före juli

– Vi har haft ett första möte med Feyenoord och är naturligtvis intresserade av att behålla Johan. Diskussionerna kommer fortsätta närmsta veckorna. Innan juni är slut måste det vara klart, säger Bosse Lundquist.

Bosse Lundquist kan inte svara på vart åt det lutar.

– Det finns fyra alternativ; vi kan köpa honom, han kan återvända till Feyenoord, hamna i en annan klubb eller också förlängs låneavtalet sex eller tolv månader, säger Lundquist.

I Feyenoord pågår planeringen för nästa säsong och en viktig fråga är truppen. I dagsläget kan klubben inte ge något klart besked om Elmanders framtid.

I holländsk press har det spekulerats i vilka anfallare man tänker satsa på. Enligt vad som framkommit finns ingen plats för Elmander – såvida inte Pierre van Hoijdoonk, Bonaventure Kalou eller någon av övriga anfallare säljs.

Inte värd 25 miljoner

Feyenoord betalade 25 miljoner kronor för Elmander när han köptes från Öis vintern 2000. Marknaden har förändrats och klubben skulle inte få tillbaka pengarna vid en affär i dag.

Därför vill Feyenoord vänta med att sälja Elmander till marknaden återhämtar sig eller Elmander stigit i värde. Eftersom det inte finns plats i truppen är utlåning en lösning som passar alla parter.

Johan Elmander själv är positiv till att stanna i Djurgården:

– Absolut. Jag trivs jättebra och det är ju ett väldigt bra lag. Det är ingen idé att åka tillbaka till Holland och sitta på bänken. Då var ju hela den här utlåningen till Djurgården i onödan, har han tidigare sagt.

Robert Laul