Empolis bud på Kim: 23 miljoner

”Det stämmer att de kontaktat oss och lagt ett bud”

1 av 2 | Foto: MAGNUS WENNMAN
TILL ITALIEN? Djurgården har fått ett muntligt bud på Kim Källström från den italienska serie A-klubben Empoli. Klubben ska vara beredd att betala 3 miljoner dollar, ungefär 23 miljoner kronor, för Dif-stjärnan.
FOTBOLL

Empoli har lagt ett bud på Kim Källström.

Den italienska serie A-klubben ser honom som en nyckelspelare på mittfältet kommande säsong.

Empoli kontaktade i går Djurgården och kom med ett första prisförlag på Källström.

Som Sportbladet redan för några dagar sedan kunde avslöja vill Empoli ha Kim Källström.

I går ringde klubbledningen upp Djurgården och kom med ett första, muntligt bud. Närvarande vid telefonmötet var bland annat Empolis sportdirektör Giuseppe Vitale och presidenten Fabrizio Corsi. Ingen av dem kan engelska och samtalet mellan Vitale och Djurgårdens ordförande Bo Lundquist fördes med en representant som tolk.

"Har lagt ett bud"

- Det stämmer att Empoli kontaktat oss och muntligt kommit med ett bud på Kim Källström, bekräftar Lundquist.

Han fortsätter:

- Jag kan tyvärr inte italienska och de kunde inte engelska, men vi samtalade med tolk.

Empoli, där svenske Johnny Ekström tidigare spelat, var nykomling i serie A i fjol, men klarade sig kvar och vill nu satsa.

- Vi ser Källström som en nyckelspelare här kommande säsong, säger klubbens representant i förhandlingarna till Sportbladet .

President Corsi, sportdirektör Vitale och Empolis stjärnspelare Antonio Di Natale, som precis förlängt sitt kontrakt med klubben, åt i går kväll middag ihop. Kim Källström var ett av samtalsämnena vid bordet.

Vill låna honom

Enligt uppgift är klubben beredd att betala runt 3 miljoner dollar, alltså ungefär 23 miljoner kronor - ett högt bud. Men man vill inte betala direkt utan låna Källström för en viss summa med möjlighet att köpa loss honom längre fram och betala mer då.

- Jag kan inte bekräfta några summor. Men att låna ut Källström är inte intressant för oss, man lånar inte ut sin bästa spelare. Det är inte intressant för spelaren heller, säger Bo Lundquist.

Han tillägger:

- Vi har förstått att många europeiska klubbar helst vill låna spelare. Många har svag ekonomi. Men då väntar vi hellre.

Bo Lundquist håller med om att Empoli kan vara en bra klubb för Kim Källström.

- Men det får spelaren avgöra. Vi har sagt att de är välkomna tillbaka med ett nytt, skriftligt anbud.

Empoli kommer senare i veckan att på nytt kontakta Djurgården.

Jennifer Wegerup