Glädjebesked för HIF

Santos tränar med boll igen: Vi ska ta guld

FOTBOLL

Måndagen 16 juni blev en glädjens dag för hårt prövade Helsingborgs IF.

Seger över AIK med 2-0.

Och Alvaro Santos var tillbaka i träning med boll igen.

- Det kändes bra men det betyder inte att jag kan spela nästa vecka, säger Alvaro.

Han inledde allsvenskan med att vara strålande i 45 minuter i bortapremiären mot Örgryte. På den enda halvleken gjorde han två mål och var så bra att Göteborgs spionerande tränare Bosse Johansson i paus fällde kommentaren:

- Med en sån spelare behövs inget lag.

Direkt efter paus sprang Alvaro ihop med Valter Tomaz Jr och fick bakre korsbandet söndertrasat.

"Går åt rätt håll"

- Jag har aldrig varit så allvarligt skadad tidigare. Träningen har hela tiden gått åt rätt håll men det är först någon gång i augusti man kan räkna med att jag kan spela igen.

- Spelet med bollen glömmer man inte under den skadetiden. Det sitter i huvudet. Bara jag kan komma ikapp och bli i bra fysisk form igen med full kondition ska det inte vara några problem, säger Alvaro.

"Vi måste bli stabila"

Det känns som att Helsingborg med Alvaro på planen kan bli en klar guldkandidat bara man inte fortsätter med bottennapp som mot Enköping. Vinsten mot AIK är en klar sexpoängsseger för toppstriden.

- Det räcker inte att vinna såna matcher om vi sen förlorar nästa. Vi måste bli ett mer stabilt lag. Jag kan inte se en annan målsättning än att vinna varje match.

Siktar på guld

- För mig räcker det inte att bara hoppas på att vara med i toppstriden. Vi ska vinna guld, säger Alvaro Santos.

Ska någon spela hem guldet till Helsingborg igen så är det nog han själv. Alvaro var under förra säsongen på ena eller andra sättet inblandad i nästan 90 procent av alla mål som HIF gjorde.

Så det är inte konstigt att han varit saknad i vårens matcher.

Stefan Alfelt (sport@aftonbladet.se)