Skyttekungens återkomst

Ijeh slog till efter 17 minuter på planen: Jag är inte förvånad

1 av 2 | Foto: SCANPIX
TILLBAKA Peter Ijeh byttes in efter pausvilan mot Halmstad - och resultatet lät inte vänta på sig. Knappt 17 minuter in på den andra halvleken gjorde Ijeh 1-1.
FOTBOLL

MALMÖ

Peter Ijeh frälste MFF direkt.

- Jag är nöjd men inte förvånad. Jag ska visa att jag kan ännu bättre, säger Ijeh.

Bättre än fem plus?

Räkna med en kul höst för MFF i så fall.

MFF-tränaren Tom Prahl bytte in Peter Ijeh direkt efter paus. Det tog knappt 17 minuter. Sen slog skyttekungen till. Fick bollen via en djupledspassning. Vände runt, ryckte ifrån Tomas Zvirgzdauskas, kom lite ur skottvinkel men drog på med högern längs marken från straffområdeslinjen.

Bollen satt i bortre hörnet otagbart för Halmstads målvakt Conny Johansson.

"Gud tror på mig"

- Allting i fotboll handlar om blick för spelet. Motståndarna backade och jag såg vinkeln som fanns och sköt, säger Peter Ijeh.

Självförtroende skulle kunna vara hans mellannamn.

- Jag känner förtroende i Gud och får självförtroende av att han tror på mig. Att jag gör mål i första matchen är inte viktigt för mig. Jag skulle bara genomföra en match efter min egen förmåga.

Trots att det var första matchen i år för Peter Ijeh var det som om han aldrig ens har varit skadad. Han var exakt som han var förra året. Osynlig ibland och sen blixtrande läcker i korta avgörande sekvenser.

- Fotboll handlar inte bara om att springa utan om hur man tänker. Vissa är bra på träningar men jag fokuserar alltid på matcherna, säger Peter Ijeh..

Sju poäng efter Dif

På måndag möter Malmö serieledande Djurgården på Stockholms stadion. Efter segern över Halmstad ligger MFF sju poäng efter i tabellen. Tom Prahls målsättning är att vara max fem poäng efter serieledaren när serien vänder om tre omgångar.

Vinner MFF i Stockholm skiljer plötsligt bara fyra poäng till åtminstone ett av de absoluta topplagen.

- Jag ser matchen mot Djurgården som en match i mängden men helt säkert blir det en "cracker", säger Peter Ijeh.

En cracker.

En höjdare eller ett blixtrande fyrverkeri, hur man nu översätter den engelska frasen, men helt klart en match som kan avgöra oerhört mycket.

I MFF:s omklädningsrum andades åter gulddrömmar i går kväll.

- Inget är omöjligt när man har Gud på sin sida, som Peter Ijeh naturligtvis säger.

Målskytt i 62:a minuten - här är PeterIjehs fantastiska halvlek minut för minut

Ijeh jublar.

Stefan Alfelt ([email protected])