Härliga Halmstad

Supportrarna rörande överens: En riktigt skön sommarstad

FOTBOLL

Halmstad är hetast i sommar.

Hallands pärla utklassar allt motstånd när fansen får utse sommarens bästa bortaresmål.

Sportbladets enkät visar att det är till Halmstad de flesta supportrar vill åka på bortamatch under sommarmånaderna. Men spelprogrammet ger bara ett fåtal chansen.

På onsdag har turen fallit på Hammarby vars supportrar sluter upp från både norr och söder.

– Roskildefestivalen är samtidigt så många av våra medlemmar kommer åka upp därifrån, säger Stefan Nordström, reseansvarig i Bajen Fans.

Stranden lockar

Ett par tusen Hammarbyfans väntas ta sig till Halmstad på onsdag. En karavan av bussar kommer att avgå tidigt på morgonen från Stockholm, men från Danmark får Bajenfansen ta sig bäst de kan.

– Vi försökte att ordna någonting organiserat men det var för svårt att genomföra, säger Bajen Fans ordförande Magnus Wilhelmson.

I Halmstad lockar stranden vid Tylösand där ömmande ståplatsfötter kan doppas i Kattegatts salta vatten. Många som kommer till staden för bortamatch brukar stanna ett par dagar extra för att njuta av den svenska sommaren i sin finaste skrud.

– Det är en riktigt skön stad att komma till. Stranden är schysst och sen finns det en fin park i stan där Nissan flyter igenom. Där brukar det vara mycket trevligt att ladda inför matchen, säger Stefan Nordström.

Uppskattad resa

För två år sedan anordnade Bajen Fans en omfattande bad- och grillresa till Halmstad som var mycket uppskattad bland medlemmarna.

I år är planerna mer blygsamma.

– Vi har inte haft så mycket tid för planeringen av den här resan utan det har varit mycket annat, menar Nordström.

Men trots det kommer stämningen att vara på topp.

– Man märker att det är lite större intresse på sommaren för att resa på bortaresor bland medlemmarna. Fotboll är ju roligast på sommaren helt klart. Många har semester eller är lediga från skolor, så det kommer bli bra drag där nere, säger Stefan Nordström.

Halmstad – fotboll och semester i perfekt harmoni.

Sportbladet ställer tre frågor till fansen

Martin Skogsberg

ARTIKELN HANDLAR OM