Två tvåmålsskyttar – två matchhjältar

Andersson: Nu har jag väl gjort mina mål för i år

1 av 2
JON LUNDBLAD
FOTBOLL

ÖREBRO

Forwardstalangen Jon Lundblad sköt säsongens två första mål.

Mittbacken Gustaf Andersson nickade in sina två första.

Det gjorde att Örebro SK tog femte raka hemmasegern - och hakade på i toppen av allsvenskan.

Örebro visar sig vara lika starkt hemma i år som i fjol då laget var seriens bästa hemmalag.

Men om Örebro vill bli erkänt i hela fotbolls-Sverige så gäller det för laget att spela bättre på andra orter än i Örebro också.

- Ska vi bli ett av allsvenskans allra bästa lag måste vi bli bättre på bortaplan. Vi måste spela likadant som vi gjorde i dag. I dag visade vi härlig attityd och jag känner mig stolt, säger Gustaf Andersson som nickade in två mål.

Målen betydde 3-0 och 4-0.

- Nu har jag väl gjort mina mål för i år, skojar Andersson.

"Tänkt som passning"

Fler mål hoppas Jon Lundblad att det ska bli i år. Anfallstalangen sköt sina två första inom loppet av dryga fem minuter i går. 1-0 kom redan efter en minut och 15 sekunder, 2-0 efter dryga sex minuter.

- Första målet var egentligen tänkt som en passning inåt till Herish (Kuhi), men precis när jag skulle passa fick jag en knuff så det blev till ett lamt skott. Jag trodde inte det skulle gå in, säger Lundblad.

Om det första målet var lite turligt var det andra desto snyggare. Lundblad drev bollen på egen hand från egen planhalva och väl framme vid straffområdesgränsen öppnade sig en lucka för skott. Skottet blev perfekt bakom en chanslös Henrik Johansson.

- Jag tittade upp mot TV-skärmen och såg reprisen. Då tänkte jag; "var det jag som gjorde det där..?"

Lundblad var ett utropstecken ifjol i Örebro. I år har Herish Kuhi petat honom från start i flera matcher, vilket gjort att Jon även tappat platsen i U21-landslaget.

Vill tillbaka

- Först och främst vill jag ta tillbaka en plats i startelvan här i Örebro. Som det känns är det jag och Herish som tävlar om en plats, säger Jon.

Tränaren Stefan Lundin är mannen som gör valet.

- Herish har gjort viktiga mål tidigare i år, i dag var det jätteroligt att se Jon. Han har inte riktigt fått det att lossna tidigare. Den som är bäst på träningarna får spela, säger Lundin.

Patrick Kipler