AIK:s Håkan Svensson: Det är bara att applådera

FOTBOLL

BORÅS

Till och med AIK:s spelare var imponerade av Hans Berggren igår.

Inte minst målvakten Håkan Svensson.

- Det tar emot men ibland måste man bara applådera motståndarna, säger Håkan Svensson.

Ingen skugga faller över Håkan Svenssons insats igår. Han släppte visserligen två bollar men vilka mål det var som Berggren gjorde. Ettan en härlig högervolley från strax utanför straffområdet.

- Jag var på den och kände den på fingrarna men den var hård och jag kunde inte stoppa den, berättar Håkan Svensson.

Det andra var om möjligt ännu läckrare. Elfsborg bröt vid halva plan och Berggren såg att Håkan Svensson var långt ute. Lobben satt allra längst upp i Svenssons högra kryss. Otagbar.

- Ja, jag såg att han drog till rätt hårt och jag hann inte riktigt tillbaks, säger Svensson.

Håkan Svensson spelar ofta, liksom många målvakter, långt ut för att kunna bryta genomskärare och vara sista försvarare. Oftast går det bra och han räddar förmodligen fler mål än han släpper in på det viset. Då får man ibland acceptera att sånt här händer.

"Jäkligt bra"

- Precis, jag måste stå därute och bryta långa uppspel. Han gör det helt enkelt så jäkla bra Berggren men jag tror knappast han gör ett sånt mål till i sitt liv, säger Håkan Svensson och skrattar.

Som var en av få AIK-spelare som kunde le efter matchen igår. Han gjorde flera bra räddningar och ser trots de senaste förlusterna ljust på framtiden.

- Vi har ju visat att vi kan spela och gör det stundtals i dag också. Vi måste försöka spela mer som på hemmaplan och få ner bollen på backen, förklarar han.

Han räddade ett friläge från tvåmålsskytten Berggren, var bra i luftrummet och utan Svensson kunde utspelningen synts ännu tydligare i slutresultatet.

- Jag tycker fortfarande att det känns bra och att stämningen är bra men nu måste vi bita ihop lite grann allihop, säger Håkan Svensson.

Nordin utvisad

AIK:s kanske viktigaste spelare, lagkaptenen Krister Nordin, var tillbaks efter avstängning men fick två gula kort och därmed en ny avstängning framöver.

- Onödigt, punkt slut, säger han när Sportbladet till slut får tag på honom längst in i spelarbussen.

Tycker du att utvisningen var riktig?

- Det får du fråga Frisk.

I 42:a minuten fick Nordin sitt första gula kort när han tacklade Samuel Holmén vid sidlinjen. Den andra kom när han tacklade Johan Karlsson bakifrån på mittplan.

Tycker du att någon av tacklingarna var värd gult kort?

- Nej.

Är du besviken?

- Självklart är det tråkigt med en förlust men vi får kämpa på.

Krister Nordin behövs på plan och trots att hans två varningar kanske var hårda så kvarstår faktum att AIK nästan hela matchen fick jaga och var oftast tvåa på bollen. Speciellt på mittfältet.

Dessutom visade flera spelare dåligt humör istället för att bita ihop och köra på. Positivt trots allt att laget är kvar i toppstriden med sina 20 poäng.

Martin Strömberg