”Vi kan bli mästare”

Sypniewski tvåmålsskytt när Halmstad hängde på topplagen

FOTBOLL

HALMSTAD

Igor Sypniewski är allsvenskans farligaste enmanskedja.

Nu har han äntligen fått en anfallskompis som kan göra honom dubbelt så bra.

– Att alltid springa själv är svårt. Det är bättre att ha någon nära inpå sig som man kan växla med, säger Sypniewski.

Foto: UFFE NYLÉN
PÅ TRONEN Halmstads superförvärv Igor Sypniewski fortsätter att övertyga. Med två nya mål mot Hammarby intar han skyttekungstronen med åtta fullträffar.

Robert Andersson hoppade in i 58 minuten.

Tre minuter senare bakåtsparkade Andreas Johansson fram chansen ur ingenting som Sypniewski från en meters avstånd behövde tre förlamade avslutsförsök för att få bollen förbi stolpe och täckande Hammarbyare.

Hann inte tänka

– Jag hann inte tänka. Först sköt jag i stolpen sen dök det upp spelare i vägen och jag missade bollen men till slut gick den in. Det är jag väldigt glad för men jag är mer glad för våra tre poäng, säger Sypniewski.

Med segern sällar sig Halmstad till lagen som fått allt bättre häng på Stockholmstrion i topp.

– Varje match är svår men vi blir bättre och bättre. Visst kan Halmstad bli laget som vinner serien till slut, säger Sypniewski.

Själv seglar han med sina två mål på Hammarby upp i den allsvenska skyttetoppen på åtta mål.

– Jag är glad för det men det betyder ingenting. Det finns så många bra målskyttar i allsvenskan. Vi diskuterar den saken när 26 omgångar är spelade.

Han var snuddande nära att göra ett tredje mål men bollen slog också den gången i stolpen. På returen var Robert Andersson först och styrde in sitt första mål lite drygt tio minuter efter att han hoppat in. Första gången som Robban var på planen i årets allsvenska på grund av den allvarliga skadan i vaden han drabbades av för fyra månader sen.

Spring i benen

– Underbart att vara tillbaka och få göra mål. Speciellt med ett så positivt mottagande som jag fick av publiken. Jag hade mycket spring i benen, säger Robert Andersson.

Halmstad har i många matcher i år hamnat i ett låst och tillbakadraget läge beroende på att man inte haft spelare som kunnat avlasta Igor Sypniewski på topp.

Med Robert Andersson och 4–4–2 blev passningsalternativen så många fler och trycket på Hammarbys backlinje mycket större.

– Det var enkelt att spela med Igor. Man får själv fina ytor och på något sätt kändes det som att han direkt visste hur han skulle springa, säger Robert Andersson.

Med två vassa anfallare får Halmstads mittfältsmotor Mikael Nilsson möjligheter till passningsalternativ han inte haft på hela säsongen. Det betyder nog att Igor Sypniewski blir ännu farligare i höst.

Stefan Alfelt ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM