”Djurgården måste förstärka för att klara Champions League-kvalet”

Tränarna om Djurgårdens chanser efter affärerna

FOTBOLL

Klarar mästarna Djurgården av att förlora två av sina bästa spelare och samtidigt både försvara SM-guldet och ta sig till Champions League? Vi ställe två frågor till de allsvenska tränarna.

1. Hur påverkar det den allsvenska toppstriden att Johan Elmander och Mikael Dorsin lämnar Djurgården?

2. Tror du att Djurgården tar sig vidare till Champions League?

Patrick Walker

Gif Sundsvall

1. De har en ganska bra trupp och jag tror inte att de sitter still. Visst kan det påverka toppstriden, men jag tror säkert att de har ersättare på gång.

2. Jag hoppas verkligen att de gör det. Men det blir inte lätt. Lyckas de har de gjort det bra.

Stefan Lundin

Örebro

1. Man ska inte ta för givet att de blir sämre av det här. Det finns få spelare i Sverige i dag som uppenbart präglar sitt lag. Kim Källström är en, Peter Ijeh en annan. Annars håller många liknande klass. Det kan bli så att andra spelare kliver fram.

2. Jag har aldrig sett Partizan Belgrad spela. Men det blir jättesvåra matcher. Lag från länder som Jugoslavien, Rumänien, Slovakien, Slovenien och så vidare är alltid väldigt vältränade.

Erik Hamrén

Örgryte

1. Om de inte lyckas fylla luckorna efter Elmander och Dorsin så påverkar det säkert. Det är två bra spelare.

2. Djurgården har imponerat med hur de tidigare lyckats ta fram ersättare till de spelare som försvunnit. Men om de inte dyker upp den här gången så blir det tufft. Redan i första kvalomgången är motståndet svårt.

Jonas Almén

Öster (assisterande tränare)

1. Det är två duktiga spelare från startelvan. Blir de av med Kim Källström också så kan de få vissa problem.

2. Jag tror ändå att de har en chans. Jag är optimist. Det skulle vara bra för svensk fotboll om de lyckades ta sig vidare.

Pär Millqvist

AIK (assisterande tränare)

1. Jag tror inte det kommer att påverka speciellt mycket. Det är två skickliga spelare som försvinner, men det kommer nog inte som någon överraskning för Djurgården.

2. Det är bara spekulationer, alla lag har chansen att gå vidare. Men det blir tufft motstånd.

Peter Lenell

Enköping

1. Klart att det innebär en förändring när två spelare försvinner. Hur det påverkar beror på hur de jobbat innan, om de har klart för sig hur spelarna ska ersättas.

2. För att klara kvalet tror jag att Djurgården måste förstärka.

Bo Johansson

IFK Göteborg

1. Läget i Djurgården är inte värre än hur det skulle vara om Elmander blev långtidsskadad. Malmö klarade sig utan Ijeh...

2. Jag tror att de kan klara det. De har en del spelare att stoppa in, bland annat Daniel Sjölund som de plockade från England inför säsongen.

Thomas Ahlström

Elfsborg (assisterande tränare)

1. Inte så mycket. Djurgården har spelat med nästan samma lag hela tiden och har kvaliteten som krävs för att ersätta de som försvinner.

2. Ja, det tror jag säkert.

Anders Linderoth

Hammarby

1: Det beror på vad de gör med pengarna de just fått in. Djurgårdsledningen är så pass klok att de gör något med pengarna, det vill säga värvar någon spelare. Men allsvenskan har redan tätnat. Fler lag är inblandade i toppstriden.

2: De har en chans, definitivt. Partizan Belgrad är ett bra lag, men gör Djurgården en bra bortamatch kan det gå vägen.

Tom Prahl

Malmö FF

1: Helt klart är det ingen fördel för Djurgården. Djurgården kommer säkert att fortsätta vara med i toppen, men det blir ingen spikrak resa, som de trodde från början.

2: Jag tror att de har en hyfsad chans i Belgrad. Men jag tror de får svårt att klara andra kvalomgången.

Jan Jönsson

Landskrona

1: Jag tror inte att Elmanders och Dorsins flytt påverkar laget drastiskt. Men de får det svårare, helt klart.

2: Visst har de en chans. Omöjligt är det inte.

Peter Swärdh

Helsingborg

1: Jag tror att Djurgården kommer att förstärka sitt lag. Det måste de göra i det här läget. Gör de inte det blir det tufft för dem att försvara guldet.

2: Deras chanser är ganska så minimala. Det är mycket svårt för svenska lag att hävda sig i Europa för närvarande.

Jonas Thern

Halmstad

1: Klart att det är duktiga spelare som försvinner. Även om man hittar bra ersättare ska de passa in i systemet också. Men jag tror att Djurgården även fortsättningsvis kommer att vara ett topplag.

2: När så bra spelare försvinner sätter det ner standarden på laget. Partizan Belgrad är ett bra lag som inte släpper till något på hemmaplan. Djurgården måste ha perfekta dagar för att gå vidare i kvalet.

Sportbladet i går

ARTIKELN HANDLAR OM