Elmander säljs vidare – direkt

Går för 15 miljoner till klubb i Tyskland

FOTBOLL

Feyenoord är i långt gångna förhandlingar med en tysk Bundesligaklubb som vill köpa Johan Elmander för 15 miljoner kronor.

– Vi räknar med att allt är klart två-tre dagar efter helgen, säger Jan D Swart, marknadschef i Feyenoord, till Sportbladet.

Foto: björn lindahl
jaha? JAHA? Johan Elmanders tid i Feyenoord blir kort. Nu försvinner han till en klubb i tyska Bundesliga.

I tisdags blev det klart att låneavtalet med Djurgården inte förlängs. Men Johan Elmander, 22, återvänder inte till Feyenoord.

– Det är inte troligt att Johan spelar för Feyenoord. Han säljs förmodligen vidare, säger en person i klubben som vill vara anonym.

Tyskland kan nu bli nästa anhalt för Elmander. Enligt källor till Sportbladet är Feyenoord i långt gångna förhandlingar med en Bündesligaklubb som vill köpa forwarden för 15 miljoner kronor.

Marknadschefen Jan D Swart bekräftar att Feyenoord är i kontakt med en en tysk klubb. Han säger också att Elmanders framtid kommer att vara bestämd i mitten av nästa vecka.

– Flera klubbar har hört av sig angående Johan, bland annat en i Tyskland. Vi räknar med att allt är klart två-tre dagar efter helgen, säger Jan D Swart som inte vill svara på vilken klubb det handlar om.

Kan bli Hamburger SV

Hamburger SV har haft spioner på Djurgårdens matcher i årets allsvenska och är på jakt efter en forward. Laget gjorde en stark säsong och slutade fyra i ligan – men hade problem med målskyttet?

– Det pratas om en massa klubbar när det gäller Johan Elmander. Jag kan inte kommentera varje rykte, säger hans agent Anders Wallstén till Sportbladet.

Sent i går kväll fick Sportbladet tag på Johan Elmander. Svenska Cupen-matchen mot Malmö FF är precis slut. Djurgården vann med 4-0 och en framtid i Tyskland kommenterar han så här:

– Det känner jag inte till. Om en Bündesligaklubb vill ha mig är det självklart smickrande. Jag har hört ryktena men lärt mig att ta sådana med en nypa salt och inte tro på allt. Jag vill inte uttala mig innan jag vet hur det ligger till, säger Johan som räknar med att vara på plats när Feyenoord inleder försäsongsträningen 6 juli.

Elva heta dagar - här är hela cirkusen kring Johan Elmander

Robert Laul