Djurgården lockar Mattias Jonson

”Om Dif vill ha mig är jag absolut intresserad”

FOTBOLL

Djurgården kommer att sakna en forward när Johan Elmander lämnar laget.

Den platsen vill landslagsmannen Mattias Jonson gärna fylla.

- Om Djurgården vill ha mig är jag absolut intresserad av att höra vad de har att erbjuda, säger han.

Foto: ulf höjer
Mattias Jonson.

På måndag gör Johan Elmander sin sista match för Dif. Efter derbyt mot Hammarby flyttar han ut i Europa igen. Utan Elmander har Djurgårdens offensiv inte imponerat och klubben har gjort klart att man nu tänker förstärka laget.

Mattias Jonson har gjort succé i danska Bröndby under säsongen. Han gjorde dessutom tre mål när Sverige slog San Marino med 6-0 i EM-kvalet förra månaden. Jonson har två år kvar på sitt kontrakt, men är sugen på att fortsätta sin karriär i allsvenskan och ser Djurgården som ett högaktuellt alternativ.

Vill till Stockholm

- Djurgården är en väldigt attraktiv klubb. Dessutom spelar de ungefär som vi gör i Bröndby, säger han till tidningen Stockholm City.

- Jag har sagt tidigare att någon av Stockholmsklubbarna känns attraktivt när mitt kontrakt går ut, men om Djurgården vill ha mig nu är jag absolut intresserad av att höra vad de har att erbjuda.

I Djurgården vill man inte berätta vilka namn som är aktuella, men tränaren Zoran Lukic kan inte neka till att Mattias Jonson skulle vara en fullträff.

- Folk tar väldigt illa vid sig om man går ut och kommenterar enskilda spelare, men om du tar upp namnet Mattias Jonson så är väl kommentarer överlödiga, säger han till Stockhom City.

Anders Bäckström

ARTIKELN HANDLAR OM