I skuggan av Kim

Johan Arneng – doldisen som är Djurgårdens hemliga vapen

FOTBOLL

Frisparksspecialist och balansspelare med samma roll som storstjärnan Kim Källström.

Ändå står hemflyttade utlandsproffset Johan Arneng, 24, i skuggan av sin omskrivne mittfältskollega.

– Derbyt på måndag känns inget speciellt. Vi bryr oss inte om Hammarby, säger Johan Arneng.

Foto: OBS! BILDEN ÄR ETT MONTAGE
Namn: Johan Arneng Ålder: 24 Längd: 175 cm Vikt: 75 kg Bor: Gärdet, Stockholm Civilstånd: Singel Klubbar i karriären: Oddevold, Degerfors, Empoli, Raufoss, Vålerengen, Djurgården Aktuell: Djurgårdens hemliga vapen i derbyt mot Hammarby

Med förflutet som proffs i italienska Empoli, norska Raufoss och Vålerengen hittade Arneng i februari klubben där han vill spela. Och han tar för sig allt mer bredvid lagets största stjärna Kim Källström.

– Kim och jag har samma roll på mitten. Och vi gillar båda att gå framåt samtidigt som vi också har defensivt ansvar. Kim är en fantastisk spelare och det känns inte konstigt att det är han som får rubrikerna , säger Johan Arneng, fotbollsfostrad i Oddevold och Degerfors.

Ny granne med Källström

Sportbladet träffade Arneng i går utanför hans nya bostad på Gärdet i Stockholm. Nu blir han granne med just Källström

– Jag har precis flyttat in. Tidigare bodde jag i Solna, men det var mindre lämpligt (skratt). Här är det bättre. Elmander och Dorsin bor ju här i området också, fast de ska ju flytta snart, säger han.

Känns det som du står i skymundan för lagets stjärnor?

– Nej, så tänker jag inte. Jag tycker att det gått bra hittills för min del. Jag har fått tränarnas förtroende och har fått spela alla matcher. Jag märker att Djurgården vill satsa på mig och jag känner att jag växer som spelare hela tiden.

Vad skiljer dig från Kim Källström?

– Vi har liknande spelstil, men Kim är ju A-landslagsman och oerhört duktig. Dessutom är han han en bra kille och jag har inga problem med att han står i centrum.

Har du lika bra tillslag som Kim?

– Kim skjuter hårdare och har samtidigt känsla i tillslaget. Mina skott är väl hyfsade. Jag har ganska bra känsla och försöker få bollen att dala framför målvakten. Det tränar jag mycket på. Vem som slår frisparkarna beror mycket på läget, eftersom jag är högerfotad och Kim vänsterfotad.

Hittar rätt i cupen

Två mål i Svenska cupen. När gör du ditt första i allsvenskan?

– Jag hoppas det kommer snart. Jag hade en bra frispark i ribban i derbyt mot AIK. Jag hoppas göra mål mot Hammarby.

Hur ska ni spela mot Hammarby?

– Vi fokuserar alltid på vårt eget spel och bryr oss inte om hur Hammarby spelar. Bajen är ett spelande och duktigt lag. Jag ser mycket fram emot matchen. Det kan blir riktigt kul.

Hur känns det att spela ett derby?

– Det känns inte mer speciellt än vilken annan match som helst. Jag brukar inte bli nervös. Men det klart, det är ju extra kul att spela inför så mycket publik.

Magnus Helander