Landskrona vände och vann

Magnus Torvaldson - från syndabock till matchhjälte

FOTBOLL

LANDSKRONA

Det svänger snabbt i fotbollslivet.

Fråga Landskronas Magnus Torvaldson - han vet.

I förra hemmamatchen mot Djurgården var Torvaldson syndabock - vid 2-1-vinsten mot Elfsborg matchhjälte.

- Visst är det upp och ner och i dag känns det så klart underbart, säger Torvaldson.

Landskrona vände underläge 0-1 till 2-1; man gjorde det under de sista tio minuterna och bröt en fem matcher lång rad utan seger (första segern den 11 maj mot Öster) - allt stärker ett sargat självförtroende.

- Det hade varit tungt att förlora. Speciellt som vi släppte till ett så billigt mål, säger Torvaldson.

Elfsborgs ledningsmål hjälpte Landskrona till med. Mittbacken Henrik Nilsson skulle rensa bort bollen i straffområdet men han träffade lagkamraten Jonas Olsson och bollen studsade in vid Mats Svenssons högra stolpe. Samuel Holmén fick målet men det var ett klockrent självmål.

Målet kom i 63:e minuten - 8 minuter senare bytte Landskrona in Johan Andersson, gick ner till trebackslinje och satsade offensivt.

Bytet blev en succé. Johan Andersson hade del i Landskronas båda mål.

- Vi ville ha in Johan men på ett lämpligt ställe. Vi funderade en del innan han kom in. Johan var en klart bidragande orsak till att vi vände, säger Landskronas tränare Jan Jönson.

Vid kvitteringen till 1-1 snurrade Johan Andersson upp Elfsborgs Daniel Ung innan han slog ett perfekt inlägg som Matthias Eklund nickade in.

Och på stopptidens andra och sista minut kom Landskronas segermål - också det på nick. Johan Andersson slog hörnan som Torvaldson nickade in.

- Ett perfekt inlägg. Jag kom först på bollen sedan såg jag inte mer men jag hörde att bollen gick i mål, säger Torvaldson.

Sett till hela matchen var Landskronas seger helt i sin ordning. Laget skapade klart flest målchanser och dominerade spelmässigt i andra halvlek.

- En väldigt bitter förlust. Eftersom vi jobbade så hårt som vi gjorde på slutet tycker jag vi varit värd en poäng, säger Elfsborgstränaren Anders Grönhagen.

Spelmässigt var Grönhagen långt ifrån nöjd.

- Vi hade inget bra passningsspel och för lågt tempo. Spelarna var trötta efter tre matcher på sex dagar. Ändå tyckte jag att vi hade ganska bra koll på läget efter vårt lite turliga ledningsmål, säger Grönhagen.

TT