AIK har värvat färdigt för i år

”Nu bygger vi för framtiden”

1 av 2
Kisfaludy.
FOTBOLL

Värvningen av Derek Boateng var AIK:s sista säsongen 2003.

- Och den här värvningen gör vi inte för att vi måste värva - nu bygger vi för framtiden, säger AIK:s vd Sanny Åslund.

Värvarbossen Peter Kisfaludy och vd:n Sanny Åslund har haft en hektisk vecka. Men nu är den över. Lånet från Ajax, Kwame Quansah, imponerar redan på träningarna och i går skrev Derek Boateng från Panathinaikos under ett 3,5 årsavtal.

- Mycket beroende på att vårt publiksnitt nästan ligger på 20 000 har vi kunnat gå från ett minusresultat på 20 miljoner till ett plusresultat i år - nu kan vi lägga resurser på det sportsliga, säger Sanny Åslund.

"En kvalitetsspelare"

- Derek Boateng är en europeisk kvalitetsspelare som har framtiden för sig och som passar in i den mall vi jobbar efter.

Redan i onsdags var Derek Boateng på flygplatsen i Aten för att åka till Stockholm. Men i sista stund stoppades hans resa av Panathinaikos president Argiris Mitsou.

Grekerna var inte nöjda med AIK:s bud på två miljoner och föreslog ett lån. AIK ville köpa.

Två dagar senare var affären, som kostade AIK runt 2,6 miljoner, helt klar.

- Det har varit mycket ord och lite på papper under resans gång. Vi började med att lita på de telefonbesked vi fick men det slutade med att vi även fick kräva att få det skriftligt, säger Sanny Åslund.

"Känns riktigt bra"

Klockan ett natten mellan torsdag och fredag höll Åslund fortfarande på att faxa papper till Grekland.

- Nu känns det riktigt bra. Kwame Quansah lånade vi som en ersättare till Andreas Andersson. Boateng har vi inte köpt bara för att vi vill att han ska vara bra i höst - honom har vi värvat för att bygga för framtiden, säger Åslund.

Martin Fransson