”Vi är på väg upp”

Söderberg på läktaren – då visade Öis upp sitt bästa spel

FOTBOLL

ENKÖPING.

Afonso, Paulinho – och Ulander.

Tre spelare som förpassade Enköping närmare superettan. Tre spelare som fick Örgryte att klättra uppåt i allsvenskan.

– Kul att Tommy Söderberg satt på läktaren, säger Martin Ulander.

Örgrytes högermittfältare gjorde en strålande andra halvlek på Enavallen. Han låg bakom alla tre målen och log mest av alla i omklädningsrummet efter matchen.

– Andra halvlek var det bästa jag presterat i år, säger Martin Ulander.

Bland åskådarna fanns Tommy Söderberg. Och den enda svenske spelaren som var i närheten av landslagsklass var just Ulander, som spelade i Blågult senast under vinterns Asien-turné. Efter gårdagens match försämrade han inte sina chanser inför höstens EM-kval.

– Jag är nöjd med att producera. Kul att Tommy Söderberg satt på läktaren när det gick så bra. Jag fortsatte att löpa hela matchen och fick bra bollar av de andra också, säger Martin Ulander.

Afonso piggnade till

I en match där tempot i inledningen var rekordlågt var det första målet avgörande för matchens utgång. Det kom tack vare Ulander – och Afonso Alves. Brassen piggnade till efter paus och tänkte med skallen. Inlägget från högerkanten nådde brassens huvud. Nicken blev perfekt.

– Det är alltid viktigt att göra första målet. Det var dessutom mitt första nickmål i år. Vi är på väg uppåt. det är mot toppen vi har siktat hela säsongen, säger Afonso.

Paulinho utökade sedan ledningen på ett nytt fint Ulander-inlägg.

Enköpings tränare Peter Lenell andades optimism – före matchen. Lagets nyförvärv skulle bli en injektion. Men efter slutsignalen efterlyste han efter en anfallare i samma klass som Örgrytes brassar. Peter Berggrens reducering var en klen tröst i bedrövelsen.

– Tempot var alldeles för lågt. Vi har ingen Afonso, säger Enköpings tränare Peter Lenell om sitt lags offensiva uddlöshet. I defensiven var det möjligtvis något stabilare än tidigare. Men det är målen framåt som räknas.

Anders Hermansson såg ut att sakna allt det självförtroende som krävs framför motståndarburen.

Hamrén nöjd

– Vi tappade rytmen när Johan Norell och Fredrik Ulmstedt tvingades lämna planen. Efter reduceringen tog vi oss in i matchen. Men det räcker inte. Man måste spela bra hela matchen för att vinna, säger Peter Lenell.

Örgrytes tränare Erik Hamrén, däremot, hade anledning att vara belåten. Kanske inte på grund av spelet. Men för de tre poängen som gör att laget nu ligger femma i tabellen. Markus Johannessons straffmål punkterade matchen.

– Jag är jättenöjd med att vi kunde vinna trots att vi inledde matchen dåligt. Enköping var bra mycket bättre än när vi mötte dem i våras, säger Erik Hamrén.

Ska ni slåss i toppen nu?

– Vi tittar inte längre fram än till nästa match. Nu har vi sex segrar på de sju senaste matcherna. Nästa uppgift blir cupmatchen mot Halmstad i veckan, säger Erik Hamrén.

6 vinster på 7 matcher - här är ÖIS segersvit:

Magnus Helander