Sypniewski: Det var en klar straff

Polacken fixade tre poäng och tog HBK till toppen

FOTBOLL

ÖREBRO.

Halmstads succéförvärv Igor Sypniewski svarade för säsongens tionde fullträff när laget besegrade Örebro SK med 2–0.

Men det var förspelet till lagets andra mål Sypniewski fick ”försvara” efteråt.

Polacken ordnade straffen som Sharbel Touma gjorde mål på genom att fall mycket lätt.

– Det var en klar straff, målvakten rör mig med sina händer, menar Sypniewski.

TV-bilderna höll inte riktigt med utan visade att polacken hjälpte till ordentligt i närkampen med Örebros målvakt John Alvbåge i den 26:e minuten.

Den här gången blåste domaren Anders Frisk för straff. Senast mot IFK Göteborg berövades Sypniewski en straff och blev i stället varnad för filmning.

– Domaren dömer, det får man acceptera. Jag såg bollen komma och jag stack. När jag slog bollen förbi målvakten var han på mig, säger Sypniewski.

Örebros målvakt Alvbåge såg situationen lite annorlunda.

”Borde varit iskall”

– Jag tycker inte det är straff. Visst, jag touchar honom lite, men det är ingen smäll man ska falla för. Samtidigt får jag rannsaka mig själv lite, jag kunde varit iskall och borde förstått att han skulle ramla.

Samtidigt tycker Alvbåge att domaren Anders Frisk borde tagit större hjälp av linjemannen i situationen.

– Jag vill inte skylla på domaren, men han tar inte hjälp av linjemannen. Frisk tar gärna dessa beslut på egen hand, men han är inte Colina (den italienske VM-domaren) även om han gärna vill vara det.

Det lätta fallet gjorde att Sypniewski fick publiken på Eyravallen emot sig. Under resten av matchen buade publiken varje gång den vindsnabbe polacken rörde vid bollen, något han dock tog lätt på.

– Det var inga problem för mig. Jag vill spela boll och var fokuserad på det som hände på plan, säger han.

Men frågan är om visslingarna fick honom lite ur spel.

Visserligen svarade han för säsongens tionde fullträff när han nickade in 2-0 när bara sekunder återstod av den första halvleken, men i den andra halvleken missade han ett par riktigt klara målchanser.

”De blev heta”

– Jag fick lite problem med fötterna, de blev väldigt heta. Jag tror det beror på att jag inte är van vid underlaget, förklarar polacken.

Bättre gick det alltså när han använde huvudet på Mathias Thylanders inlägg i slutsekunderna av första halvlek.

– Jag var helt fri, det var bara att nicka in den.

Med tio fullträffar är Sypniewski tre efter Malmös Niklas Skoog, men det är inget han har intresse att prata om. Igor pratar hellre om samspelet med Robert Andersson och Halmstads tabellplacering.

– Titta på Robban, han gör många bra löpningar som öppnar upp för mig. Vårt samspel blir bara bättre och bättre för varje match.

Ett samarbete som Sypniewski hoppas ska räcka till att utmana lagen i toppen av allsvenskan under hösten.

– Djurgården är förstås fortfarande favoriter, men vi kan nog komma bakifrån och förhoppningsvis överraska en del, säger Sypniewski med ett lurigt leende.

Patrick Kipler

ARTIKELN HANDLAR OM