Boateng klar för spel i AIK

Kisfaludy spelade nyckelroll i supervärvningen

FOTBOLL

Derek Boateng är spelklar när AIK möter HBK på söndag.

I går blev alla hans tillstånd klara.

– Det känns jätte-skönt, säger AIK:s sportchef Peter Kisfaludy – som spelade en nyckelroll i värvningen.

Det var ett tag oklart om all pappersexercis med uppehållstillstånd och arbetstillstånd skulle bli klar i tid, men i går löste sig allt.

– Sånt här kan ta uppåt en sex, sju veckor, så det är jätteskönt att det gick så fort, säger Peter Kisfaludy.

Så då kan Boateng göra debut på söndag?

– Jajamensan, men det enda som jag ber om är tålamod. Alla tror att det är vår Messias som ska komma hit och frälsa oss, det hoppas jag också, men vi ska nog ge killen lite tid.

Enligt grekiska mediauppgifter får Panathinaikos 50 procent av övergångssumman om Boateng skulle säljas vidare under kontraktstiden.

– Vi kommenterar aldrig några summor, men det där är nonsens. Det är klart att de har en vidareförsäljnings-klausul, det har alla, men det är självklart att det inte är 50 procent, säger Kisfaludy.

Spelade nyckelroll

Sportchef Kisfaludy spelade en nyckelroll i värningen av Boateng – större än vad som hittills framkommit. AIK hade nästan gjort klart med Nicolas Alnoudji från Paris St Germain.

Då hoppade denne av affären – bara dagar innan transferfönstret skulle stänga. En rätt knäckt Kisfaludy fick då ett samtal om Boateng. Efter hektiskt ringande, faxande och förhandlande verkade allt klart.

Fick kliva av planet

Boateng satt redan på planet till Stockholm som just skulle checka ut då Panathinaikos ringde – Boateng hade glömt stänga av mobilen. Presidenten ville ha mer pengar för spelaren, han måste kliva av planet.

– Då var det väldigt jobbigt, när hans agent ringde upp och sa ”det blir ingenting, de har lagt på locket här och han har fått kliva av planet”, berättar Kisfaludy.

Tiden var mer än knapp, men Kisfaludy visste på råd och ringde till en tidigare flickvän med minst sagt goda kontakter.

– Det där vill jag egenligen inte kommentera, skrattar Kisfaludy, men säger sen:

– Det stämmer, jag var förlovad med en tjej i tre år och hennes man äger Panathinaikos. Fast jag ska inte säga att det är hon som haft något direkt att göra med övergången, det är fel att säga.

Oavsett vilket, utan Peter Kisfaludy hade Derek Boateng inte varit med när AIK på söndag springer ut på Örjans vall.

Jennifer Wegerup

ARTIKELN HANDLAR OM