”Absolut ingen toppmatch”

I försvaret regerade Daniel Majstorovic

FOTBOLL

GÖTEBORG

Peter Ijeh var kung i anfallet.

I försvaret regerade Daniel Majstorovic.

- Vi skulle hålla tätt bakåt och utnyttja deras misstag framåt, säger Maestro.

Foto: ANDERS DEROS
Daniel Majstorovic gjorde en stark insats i Malmös backlinje.

I så fall en klockrent genomförd taktik. För spelmässigt bjöd Malmö inte på mycket.

- Det var absolut ingen toppmatch men vi kom inte till Göteborg för att visa upp ett bländande anfallsspel. Vi skulle vinna och vi behövde den här segern, säger Daniel Majstorovic.

Det ljusblå självförtroendet var sargat efter 0-0 mot Elfsborg, 2-2 mot Sundsvall och 0-1 mot Landskrona.

- Nu tog vi tag i vårt spel och svarade för en klockren defensiv insats. Speciellt med tanke på att vi hade mycket folk borta tycker jag att vi visade att vi har en bred topp i truppen.

MFF utan Skoog

Malmö kom till spel utan avstängda Niklas Skoog, Jon Jönsson och Olof Persson samt med mittfältsmotorn Thomas Olsson borta på grund av skada.

Olof Perssons frånvaro innebar att Majstorovic än en gång fick Jon-Inge Höiland bredvid sig.

- Det känns bra med Höiland men det är lätt att göra en bra match. För att det ska bli bra i längden behövs en kontinuitet. Speciellt på mittbacksplatserna.

Den klara segern kan MFF tacka fjolårets skyttekung Peter Ijeh för.

- Så här bra ska han vara. I dag visade han sitt kunnande igen. Kul för oss men framförallt för honom själv, säger Daniel Majstorovic.

På torsdag väntar hemmamatch mot nordirländska Portadown i Uefacupens inledande kval. Därefter en betydligt svårare hemmamatch på söndag mot serietvåan Hammarby.

- Det blir en tuff match men det är matcherna som kommer nu som är roliga att spela. Toppmatcher i allsvenskan och Uefacupen, säger Daniel Majstorovic.

Stefan Alfelt