Osexiga ÖSK...

6:e raka utan mål: Klart det sätter sig i huvudet

FOTBOLL

BORÅS

574 svarta minuter utan mål.

Örebros måltorka har vuxit till en mardröm.

- Det är klart att det sätter sig i huvudet, säger Stefan Lundin.

Foto: ROLF ANDERSSON
Målsnålt Mikael Danielson och hans Örebro har inte gjort mål på sex raka matcher i allsvenskan. I går blev det ny förlust mot Elfsborg.

Örebro har inte gjort mål sedan den 22 juni då man slog Enköping hemma på Eyravallen med 4-2. Sedan dess har sex matcher gått utan ett ynka mål.

- Vi har våra chanser men vi sätter inte dit dom... sånt är vårt fotbollsliv just nu, förklarar Stefan Lundin efter 0-1 mot Elfsborg.

Och visst skapade man chanser också mot Elfsborg. Närmast var Mirza Jelecak som träffade ribban med en frispark, och Paul Oyuga som kom igenom och sköt hårt. Men Johan Wiland gjorde en riktig kanonräddning med handen.

- Det är precis som att vi inte vet hur vi ska göra framför mål längre, förklarar Oyuga.

I andra halvlek försökte Stefan Lundin med att flytta upp Per Gawelin på topp ihop med Oyuga och sedan gick man ner på tre man i förvaret. Men utan resultat.

En nytändning

- Vi ville prova och se om vi kunde få en nytändning och det var värt ett försök även om vi fick många kontringar mot oss, förklarar Lundin.

Målbäst i Örebro och den som brukar göra målen är kenyanen Paul Oyuga. Han har gjort fyra hittills i år men det var länge sedan sist. Den 25:e maj sköt han senaste målet när Örebro slog Öster hemma med 5-1.

- Det är klart att jag känner ansvaret och jag måste gräva djupt inom mig för att lyckas. Samtidigt vet jag att det här går över och att jag drar lärdom av den här perioden, förklarar Paul Oyuga.

Men han drömmer inga mardrömmar eller spelar upp situationer i huvudet innan han går och lägger sig på kvällarna.

- Nej, men det är klart jag tänker på det. Det är nästan omöjligt att låta bli. Samtidigt har vi skapat ganska mycket chanser också i svåra bortamatcher men det här är perioder som kommer för alla lag ibland, säger Oyuga.

Inte orolig

Och rutinerade vänsterbacken Mikael Danielson är inte orolig inför framtiden. Örebro har fortfarande en relativt trygg situation i allsvenskan nio poäng före Sundsvall på kvalplats.

- Det här gänget kommer aldrig att vika sig och det är bara att knyta näven och jobba ännu hårdare, säger han.

Men erkänner att det har varit en fruktansvärt tung period. Och att det bara blir värre ju längre tiden går utan mål framåt.

"En hemsk sommar"

- Det har varit en hemsk sommar och vi är ju helt klart inne i en blytung period. Det känns som att vi får kämpa för varenda meter på plan och att det krävs så mycket jobb bara för att skapa en enda målchans, berättar Danielsson.

Stefan Lundin har inte så mycket att laborera med på forwardspositionerna än så länge eftersom Oyugas landsman Boniventuri Maruti är skadad.

Men redan i dag är det meningen att klubben ska testa två brassar. Eduardo Pinceli, mittfältare och Marcelo Marcedo, forward, båda 20 år från Fluminense ska träna med laget en vecka.

Kanske krävs det lite nytt blod för att ta sig ur mardrömmen.

Värsta nollorna i allsvenskan:

Örebros hemska målsvit - och Sportbladets fakta:

Martin Strömberg