Elfsborg skakat av internt bråk

Thomas Ahlström hoppar av i kritik mot ledningen

FOTBOLL

Elfsborg skakas av ett internt storbråk.

Andretränaren Thomas Ahlström, 51, bryter med föreningen och rasar mot klubbledningen.

- Det går inte att bli behandlad hur som helst, säger han till Borås Tidning.

Foto: Ponyus Tideman
Ahlström lämnar Elfsborg.

Thomas Ahlström är en av de största fotbollsprofilerna i Borås genom tiderna. Mellan 1973 och 1982 spelade han i landslaget och 1983 vann han den allsvenska skytteligan med 16 mål.

De senaste åren har han fungerat som andretränare. Men nu har han fått nog.

- Jag vet ingen annanstans i världen där en ledning kan begå så mycket misstag utan att få kliva åt sidan, säger han.

"Huvudlöst"

Det är sportchefen Stefan Andreasson och fotbollsordföranden Mikael Ekberg som Ahlström menar sköter Elfsborg på ett huvudlöst sätt.

- Det är mängder av människor som tänker och tycker men någon måste kliva fram. Jag tycker att jag är rätt man, jag har känt föreningen sedan jag föddes och det jag gör nu är för föreningens bästa, säger han.

Ahlström kommer att fortsätta stå vid huvudtränaren Anders Grönhagens sida säsongen ut men därefter är det slut. Han säger att ingenting kan få honom att ändra sitt beslut att bryta med föreningen.

Enligt Ahlström saknar Elfsborgs ungdomsverksamhet strategi, spelarförvärven har varit felaktiga eller misskötts och kommunikationen mellan fotbollsledningen och laget har varit dålig.

"Jag blir mållös"

Sportchefen Stefan Andreasson förstår inte Ahlströms utspel. Kritiken mot värvningar kallar han för "patetisk".

- Jag blir mållös, det är så mycket felaktigheter. Jag kan egentligen inte kommentera så låg kritik, säger han till BT. Jag vet inte varför Thomas gör detta. Det är jättetråkigt, säger Andreasson.

Under Anders Grönhagens sjukskrivning tidigare i sommar hade Thomas Ahlström huvudansvar för laget. Till matchen mot Malmö ville han ha med sig backen Daniel Ung som assisterande tränare. Men han kördes över av Andreasson som istället lät den tidigare Elfsborgstränaren Jan Mak följa med till Malmö Stadion.

Sportbladet fick sent i natt tag på Thomas Ahlström men han avböjde att vidare kommentera sin kritik.

Martin Fransson