Tillbaka i hetluften

I dag gör Åslund allsvensk comeback: Lång väntan

FOTBOLL

Knäskadan har läkt och Martin Åslund känner sig redo.

Och i dag talar myket för allsvensk comeback mot Öster.

- Det har varit en lång väntan på att få spela igen, säger han.

Foto: SCANPIX
Martin Åslund var tillbaka på allvar mot Fylkir - och i dag kan blir det allsvensk comeback.

Efter fem månader av skadeproblem är Martin Åslund nu tillbaka.

Torsdagens cupmatch mot Fylkir visade på en spelsugen och kreativ mittfältare som hade att tillföra i ett annars ganska svagt AIK - något som gör att Åslund troligen får förnyat förtroende mot Öster.

Gymet inte alltför kul

- Det är skönt att få spela igen, utan tvekan. Jag har ägnat så många timmar åt att träna i gymet och det har verkligen inte varit kul.

Hur har du mentalt sett lyckats hantera skadan?

- Det har varit ganska jobbigt att inte kunna göra det jag verkligen vill göra, att inte kunna spela fotboll. Det är dessutom mitt jobb och när jag inte kan göra det fullt ut, så känns det som att jag inte gör nånting.

Samtidigt som du varit skadad har AIK fallit neråt i allsvenskan. Frustrerande att inte kunna hjälpa till?

- Det är jobbigt, väldigt jobbigt till och med. Jag har sett fram emot att komma tillbaka och försöka hjälpa till, för jag lider som AIK:are när det inte går bra. Men i stället har man fått finna sig i situationen och försöka peppa spelarna på träningarna.

När du väl är redo för comeback skaffar AIK supertalangen Derek Boateng. Ärligt, känns inte det som ännu ett hinder för att få spela?

- Det är jättebra med konkurrens men vi behöver ändå inte spela på exakt samma position. Blir det skador och avstängningar i truppen, så vet man aldrig vad det innebär. Men visst, det vore lite skönt att få bänka Boateng och visa sig bättre...

"Träna mer fotboll"

Hur länge dröjer det innan du är fullt återställd?

- Jag vet faktiskt inte, det kan ta allt mellan två veckor till en månad. Jag skulle behöva träna mer fotboll, för oavsett hur mycket du sliter i gymmet så finns det vissa saker som kroppen måste vänja sig vid och det kan den bara göra genom fotbollen.

Om du blickar mot framtiden vad ser du?

- Det finns en målsättning och den är att jag vill vinna så mycket som möjligt med AIK och komma ut i Europa varje år. Men framför allt vill jag vara skadefri och spela så mycket som det bara går. Det är det som grämer mig mest, att man bara har tio-tolv år som elitspelare och att jag har tappat många av dom på skador. Det känns inte rättvist.

Vad menar du med att det inte är rättvist?

- Jag tycker inte att jag är mer skadad än någon annan, det vill jag inte säga. Men jag har blivit skadad i många situationer där spelarna kanske har gått in onödigt hårt, onödiga skador helt enkelt.

I kväll är han dock redo för allsvensk comeback, Martin Åslund.

Daniel Kederstedt