”Klart vi siktar på SM-guldet”

Halmstads nye skyttekung: Nu ska jag fira med kräftskiva

1 av 2 | Foto: ULF HÖJER
HALMSTADS JOKER Olle Kullinger (längst till vänster) kan bli HBK:s trumfkort i guldjakten. På de två senaste matcherna har han gjort tre mål. I går gjorde han två mål på sin gamla klubb Enköping. "Det är möjligt att vinna guld. Klart att vi siktar på att bli mästare", säger matchhjälten Kullinger. Här gratuleras han av anfallskollegan Robert Andersson och Mattias Thylander.
FOTBOLL

ENKÖPING

Tre mål på två matcher. I går sänkte han sitt gamla lag på Enavallen - och gav Halmstad guldläge.

- Det är klart att vi siktar på att bli mästare, säger Olle Kullinger, 29.

Halmstads offensiv handlar långt ifrån bara om Igor Sypniewski. Mot Enköping var polacken avstängd. Då klev nye succémannen fram - igen. Mot AIK för en vecka sedan byttes Olle Kullinger in och sköt det viktiga kvitteringsmålet. I går fick han spela från start för första gången i år - mot sitt gamla lag Enköping. Och det blev succé på nytt.

På en frispark från Tommy Jönsson nickade han omarkerad in ledningsmålet bakom chanslöse Kenny Stamatopoulos.

- Jag tyckte att Enköping såg ganska stabila ut i början, men sedan blev de lite virriga, säger Olle Kullinger.

Drygt 20 minuter senare var han åter på rätt plats. Robert Anderssons skott gav en retur och Kullinger tryckte in tvåan.

Fungerar bra ihop

- Jag och "Robban" fungerar bra ihop. Det är lätt att spela tillsammans med honom, säger Olle Kullinger.

I fjol var han skyttekung i Enköping och förde laget till allsvenskan. Det var med blandade känslor han sköt sitt gamla lag närmare superettan.

- Det är lite ledsamt. Jag hade hellre gjort mål på en annan klubb. Men jag tror fortfarande att Enköping kan klara sig kvar, säger Olle Kullinger.

Under våren var han ordentligt nerkörd av den tuffa försäsongsträningen och långt ifrån ordinarie. Nu har kroppen svarat på träningen. Med tre mål på två matcher är han Halmstads hetaste spelare just nu.

- Men konkurrensen om platserna är stentuff. Vi har fem anfallare i truppen. Spelar man inte bra så är man inte ens med på bänken, säger Olle Kullinger.

Thern: Kul för Olle

Får du spela mot Malmö på söndag?

- Vet inte. Igor (Sypniewski) har varit grym. Jag får slåss med Robert Andersson om den andra forwardsplatsen.

Halmstads tränare Jonas Thern var belåten med sin nye målskytt.

- Kul för Olle. Han hade det tungt i början av säsongen. Vi behöver målskyttar om vi ska hänga med i toppen, säger Jonas Thern.

Ett mer än blekt Enköping bjöd aldrig motstånd. Men Halmstad imponerar. Med en proffsig inställning visade laget att det är i toppen man hör hemma. Kullingers anfallskollega Robert Andersson blev också tvåmålsskytt.

- Det kändes lite halvsegt för mig i dag. Men nu är vi med och slåss i toppen, säger Robert Andersson.

Jonas Thern svarar diplomatiskt på frågan om det nu kan bli guld.

- Vi har som målsättning att ta medalj. Men jag ser bara till nästa match. Nu fokuserar vi på mötet med Malmö. Det finns alltid saker att förbättra, säger Jonas Thern.

Matchvinnaren Olle Kullinger är mer frispråkig.

- Det är fortfarande möjligt att vinna guld. Djurgården är favoriter och vi är väl tredjehandsfavorit. Men det är klart att vi siktar på att bli mästare, säger han.

Hur ska du fira segern?

- Jag ska till Uppsala nu på en kräftskiva hos gamla kompisar, säger Olle Kullinger.

Magnus Helander