- En helt okej debut

Grahn målskytt - och utbytt

FOTBOLL

MALMÖ

Mål direkt i debuten - men utbytt dryga kvarten före slut.

- En helt okej debut. Skönt att få första målet överstökat direkt, säger Tobias Grahn.

Foto: SCANPIX
Grahn & Chanko.

Yttermittfältare till vänster var inte rollen Grahn ville ha. Det syntes tydligt framförallt i inledningen när Hammarby hade mycket boll.

- Försvarsmässigt blev vi tillbakapressade i början då vi tappade bollen för lätt hela tiden. Det hände aldrig i Vålerengen där vi satte full fart framåt och pressade våra motståndare högt upp direkt.

Så mycket som Grahn var på egen planhalva i första halvlek har han alltså knappt varit i någon match på två år.

- I 10-15 minuter trycktes vi tillbaka men när vi väl gjort mål var det inget större problem. En härlig känsla att vinna. Det var viktigt för oss, säger Grahn.

Prahl återhållsam

Tränaren Tom Prahl var försiktig med berömmet om det omtalade nyförvärvets premiär.

- Det tar tid att byta klubb. Inte alls säkert att Grahn gör succé direkt. Det var en okej debut, säger Prahl.

Men var ändå något kritisk:

- I andra halvlek, innan vi bytte ut Grahn, hade vi lägen att göra 3-0 men sista passningen kom inte i rätt lägen.

När det gäller just sista passningen var dock inte Grahn den store syndaren.

- Ett par gånger ville jag ha bollen av Skoog men han är anfallare och då gör man lite saker för sig själv, säger Tobias Grahn.

Niklas Skoogs sätt att spela på i matchen går såklart inte att klaga på. Är man inblandad i sex mål står man naturligtvis över all form av kritik.

Bästa mittfältare var slitvargarna Hasse Mattisson och Lolo Chanko som Tom Prahl ansåg fick sitt genombrott i MFF i går.

- Det var viktigt för mig. I början av säsongen kom jag aldrig in i spelet. Nu kändes det bra men platsen jag spelade på är vikt för Thomas Olsson när han är frisk, säger Chanko lite onödigt undfallande.

Malmös försvar var klockrent.

Mattias Asper gjorde en strålande reflexräddning på nick från nära håll av Pablo Pinones-Arce och sen rensade Daniel Majstorovic undan på mållinjen till en kontring som ledde till Malmös 1-0.

"Bra kontringar"

- Vi är väldigt bra på kontringar. Det går fort och så gör vi väldigt många av våra mål, säger Mattias Asper som höll nollan för sjunde gången i år.

Daniel Majstorovic gjorde en miss som inte ledde till en chans som inte utnyttjades av Hammarby. I övrigt var han hur säker som helst tillsammans med lika säkre Olof Persson i mittförsvaret.

- Vi hade bra kontroll på deras anfallare. Med den här segern ska vi fortsätta att jaga i toppen. Om det sen blir guld eller stora silver återstår att se. Vi är med däruppe igen, säger Daniel Majstorovic.

HAR SPELAT FYRA LANDSKAMPER

Stefan Alfelt