Holländaren flyger - igen

den Ouden har gjort mål i fem raka matcher: Han är läskigt bra

FOTBOLL

Geert den Ouden, 27, är i sitt livs form.

Fem matcher i rad har han gjort mål för Djurgården.

- Undrar vad rekordet att göra mål i allsvenska matcher i följd är? Det vore kul att slå det i derbyt mot AIK, säger han.

Efter en djupdykning i historieböckerna kan Sportbladet konstatera att den Ouden får ligga i med målgörandet en bit in på nästa säsong om han ska slå Filip Johanssons rekord från 1924-25. Då slog "Svarte-Filip" till femton matcher i följd för sitt IFK Göteborg.

"Försöker bli bättre"

Rekord eller inte - Geert den Ouden är en succévärvning för Djurgården.

- Jag försöker bli bättre för varje år och jag vet att min stora styrka ligger i målskyttet. Jag placerar in bollarna, det handlar inte om tur, säger han.

Holländaren tar stor plats i Djurgårdens omklädningsrum - och han njuter av sin nya omgivning.

- Jag är en social människa och jag trivs väldigt bra i det här laget, det visar sig i vad jag gör planen, säger den Ouden.

Mot Landskrona nickade han i första halvleks slutminuter ett inlägg från Babis Stefanidis i ribban. Efter paus stämde samarbetet de emellan båda ännu bättre. Efter att ha fått bollen vid straffområdeslinjen avancerade den Ouden till höger i straffområdet och placerade ur snäv vinkel in bollen vid bortre stolpen. Tio minuter före full tid nickade gjorde han sitt sjunde allsvenska mål efter ett inlägg signerat Kim Källström.

- Geert är läskigt bra när han får chansen. Kommer den så gör han mål - en klassisk killer, säger Källström.

Sedan den Ouden och finländske mittbacken Toni Kuivasto gjorde debut för laget mot Örgryte på Gamla Ullevi har Djurgården inte tappat en enda poäng i allsvenskan. Målskillnaden är imponerande 14-2. Hälften av målen framåt har gjorts av en och samma spelare: Geert den Ouden.

Geert den Oudens mål i Djurgårde

Martin Fransson