... och här landar en landslagsmeriterad back från Brasilien

FOTBOLL

En ny spelare är på väg in i Djurgårdens trupp - en spelare som gjort 10 a-landskamper för Brasilien.

- Jag har kommit hit för att få ett kontrakt, säger Bruno Carvalho till Sportbladet.

1993 spelade Bruno från start när Brasilien vann med 2-1 mot Ghana i finalen av junior-VM inför 40 015 åskådare i Sydney. I dag gör han sin första träning med Djurgården.

- Om allt gör som det ska spelar han med vårt b-lag mot Sundsvall på tisdag, säger klubbdirektören Bosse Andersson.

Sedan gäller det att fatta ett snabbt beslut - nästa söndag stänger nämligen det internationella transferfönstret.

Strul med lönen

Efter JVM-triumfen har har Bruno, som både kan användas som försvarare och mittfältare, spelat för Vasco da Gama och Flamengo. Förra året vann han Libertadores Cup - sydamerikas motsvarighet till Champions League - med Flamengo.

Sedan dess har den ekonomiskt krisdrabbade Rioklubben strulat med löneutbetalningarna. Till slut fick 29-åringen nog och valde att åka över Atlanten för att söka ny klubbadress.

I början av veckan erbjöds han ett kontrakt av skotska Livingston. Men myndigheterna i Skottland beviljade honom inte arbetstillstånd.

I fredags fick Djurgården erbjudande om att testa Bruno och några timmar före avspark mellan Dif och Landskrona landade han på Arlanda.

- Han känner att han vill testa spel i en liga utanför Brasilien. Det är en kvalitetsspelare det handlar om, säger agenten Oliver Cabrera.

Efter att ha sett Djurgården besegra Landskrona med 3-0 åkte Carvalho till sitt hotell på Lidingö för att vila upp sig inför dagens träningspass.

- Det här känns väldigt spännande. Jag ser fram emot att spela med Djurgården - jag har kommit hit för att få ett kontrakt, säger han.

Martin Fransson

ARTIKELN HANDLAR OM