”Nu måste vi vinna allt”

Bajens Mikael Andersson bedrövad efter poängförlusten: Kanske mitt livs enda hattrick

FOTBOLL

VÄXJÖ

Det borde ha varit Mikael Anderssons största dag i allsvenskan.

- Kanske mitt livs enda hat-trick och så känns det bara jävligt tungt.

Foto: BILDBYRÅN
BAJENS SVÄNGDÖRRAR Hammarby har släppt in tio mål de två senaste matcherna. Vad hjälper det då att Mikael Andersson gjorde tre mot Öster. Andreas Ottosson nickade in kvitteringen i matchens slutskede. "Nu är det bara att vinna varje match som gäller om vi ska ha en chans att ta guld", säger Bajens tränare, Anders Linderoth.

Hammarby vände två underlägen och tappade två ledningar mot bottenlaget Öster. Oavgjort 4-4 i en lika händelserik som osannolik match.

- Nu är det bara att vinna varje match som gäller om vi ska ha en chans att ta guld. Därför hade det varit gott med en trepoängare mot Öster, säger tränaren Anders Linderoth.

Trepoängaren såg ut att vara i hamn när Ante Covic reflexdök och stoppade Peter Wibråns närskott.

Tio baklängesmål

Men bollen kom snabbt tillbaka och Andreas Ottosson kunde nicka in kvitteringen på övertid.

På 16 matcher släppte Hammarby in 16 mål.

På de två senaste har det blivit tio baklängesmål.

- Jag tyckte att försvarsspelet var vårt signum i de 16 första matcherna. Det var den stora skillnaden mot förra året. Eftersom vi inte släppte in så många mål kunde vi vinna även när vi spelade dåligt. Nu har vi fallerat totalt i två matcher, säger Mikael Andersson.

Han kom in som ersättare för sjuke Dede Anderson och gjorde tre mål och en målgivande passning till Kennedy Bakircioglü. En succéersättare men oavgjort borta mot ett av seriens tre absoluta bottenlag är dyrbart om man siktar på allsvenskt guld.

- Klart att man fortfarande sneglar upp mot Djurgården. Ingen vill bli tvåa men det gäller att vi tar våra trepoängare, säger Mikael Andersson.

För Anders Linderoth handlar det om att snabbt få Hammarbys försvarsspel att fungera igen.

- Det ser säkert trevligt ut för publiken med 4-4, men berodde resultatet på två bra anfall eller på två virriga försvar?

Tuff september

- Vi måste komma tillbaka till ett tryggare försvarsspel där spelarna tar sina grundpositioner. Man får aldrig stå så som Johan Andersson och Jonas Stark gjorde när Ottosson gick igenom och fick straff, säger Linderoth.

Som inte gett upp guldstriden ännu.

- Jag har sagt det tidigare och säger det igen - Djurgården har en tuff september framför sig. Vinner dom de matcherna är det bara att gratulera till guldet, säger Anders Linderoth.

Djurgården har närmast två Stockholmsderbyn framför sig. Först mot AIK, sen mot Hammarby.

Stefan Alfelt