Ijeh på väg till Blåvitt

”Det vore dumt att säga att han inte är intressant”

FOTBOLL

Peter Ijeh och Malmö är inte överens om nytt kontrakt.

Nästa säsong kan anfallsstjärnan spela för IFK Göteborg.

- Vi håller på att se över spelartruppen. Det vore dumt att säga att Peter Ijeh inte är intressant, säger Blåvitts klubbdirektör Mats Persson.

Namn: Peter Ijeh. Ålder: 26 år. Familj: Fru Elisabeth och dottern Evelyn. Född: Nigeria. Klubb: Malmö. Längd/Vikt: 185 cm/84 kg. Allsvenska matcher/mål: 53/35. Meriter: Allsvensk skyttekung 2002 med 24 mål. Aktuell: Kommer inte överens med Malmö om nytt kontrakt. Kan spela i IFK Göteborg nästa säsong.

Enligt Sportbladets uppgifter är Peter Ijeh ett namn som just nu diskuteras inom IFK Göteborg.

Klubben vill förstärka forwardssidan till nästa säsong - på listan över tänkbara anfallare står Ijeh högt upp.

Nye klubbdirektören Mats Persson, som officiellt tillträder på måndag men redan fått kontor på Kamratgården, säger till Sportbladet:

- Vi håller på att se över vår spelartrupp inför nästa säsong. Vi kommenterar inte enskilda namn men det vore dumt att säga att Peter Ijeh inte är intressant. Men han är inte mer intressant än någon annan riktigt bra spelare, säger Persson.

Att Göteborgs hoppas kunna genomföra den smått osannolika värvningen beror på att Peter Ijeh och Malmö inte kan enas om nytt kontrakt. I dagsläget står parterna långt från varandra vad gäller den ekonomiska biten.

Enligt uppgifter kräver Ijeh en månadslön på 150000 kronor samt en större engångssumma.

- Jag kommenterar inga siffror. Men det stämmer att vi inte är överens om det ekonomiska. I dagsläget ser vi inte ut att bli det. Peter vill gärna stanna i Malmö men just nu ligger bollen hos dom, säger agenten Gunnar Grynner.

Begär fyra-fem löner...

- Peter begär mer än både fyra och fem allsvenska normallöner. Vi vill ha honom kvar, men inte till vilket pris som helst, säger MFF:s ordförande Bengt Madsen.

Ijehs kontrakt går ut 31 december. Efter det kan han gå gratis till en utländsk klubb eller säljas vidare inom Sverige. Kan Malmö och Göteborg inte kan enas om prislapp bestäms summan av Svensk Elitfotbolls Övergångskommitté. Bedömare menar att en kontraktslös Ijeh skulle kosta IFK Göteborg 1-1,5 miljon kronor, samt en personlig så kallad sign on-fee på cirka en miljon kronor.

Pengar som IFK Göteborg skulle få via de nya "finansieringslösningar" klubben arbetar med att utveckla.

Något som talar för att Peter kan komma att hamna i Göteborg är att han har släkt och vänner i staden.

Han säger själv angående en flytt:

- Jag vet inte. Jag måste tala med min familj. Jag måste också tala med min agent, jag vet inget om det här, säger Peter Ijeh som tidigare bekräftat att han även kan tänka sig att återvända till Afrika.

Både IFK Göteborg och Malmö förnekar att några kontakter har tagits.

Snittlöner i allsvenskan

Robert Laul