MFF vidare - men har kris

Nästan hela backlinjen borta

FOTBOLL

Malmö FF vann som väntat även returen mot Portadown. Med 2-0 och totalt 6-0 går MFF in i första omgången av Uefacupen som lottas i eftermiddag.

Foto: AP
OFFENSIVEN HÅLLER Anfallsmässigt fungerar det för MFF. Ijeh gjorde två mål i går.

Men det blev en dyrköpt seger för Malmö.

Olof Persson skadade en vrist och därmed ser det ut som att MFF får byta tre fjärdedelar av backlinjen till måndagens allsvenska match mot Öster. Daniel Majstorovic och Joseph Elanga är avstängda.

- Sånt vill man inte ens höra talas om. Vi får sätta upp tre nya och jobba med dem på träningarna, säger Tom Prahl.

Kristian Bergström spelade vänsterback hela matchen på Shamrock Park. Han ersätter Elanga.

Om Olof Persson inte kan spela på måndag är de naturligaste alternativen att Jon-Inge Höiland bildar mittbackspar med Jussi Nourela och Matias Concha tar Höilands högerbackplats.

- Det är väl den lösning de flesta tror på. Jag kan ha andra funderingar. Kanske får vi ta in en lärling, säger Tom Prahl.

Om dagens Uefacuplottning har han inga direkta funderingar.

- Vi vill såklart gå vidare så det enda man kan önska är ett lag som vi kan besegra. Vilket inte blir lätt eftersom vi kommer att få möta ett seedat lag.

Peter Ijeh gjorde Malmös bägge mål mot Portadown.

"Dålig match"

- Det blev en match som man kunde vänta sig att den skulle bli. Ingen speciellt bra match. Portadown är rätt bra ute på banan men inte bra i de bägge straffområdena, säger Tom Prahl.

Efter 2-0 mot Portadown har MFF en enorm segerrad i augusti efter 0-1-förlusten mot Landskrona: Örgryte (b) 4-0, Portadown (h) 4-0, Hammarby (h) 6-0, Halmstad (b) 4-0, Portadown (b) 2-0.

20-0 på fem tävlingsmatcher.

Stefan Alfelt