”Vi kommer vara grymt laddade”

Money svarar på Zorans attack

FOTBOLL

I går gick Zoran Lukic till attack mot Richard Money.

En tydligare spelidé är förklaringen till Djurgårdens framgångar, enligt Lukic.

I dag svarar Money.

– Mina spelare kommer vara grymt laddade inför derbyt.

Inför förra derbyt mellan AIK och Djurgården höjde Richard Money temperaturen med sitt ironiska uttalande om Djurgården som allsvenskans "Dream Team".

I går berättade en leende Zoran Lukic vad han tyckte om Moneys utspel.

– Money förstod nog inte hur rätt han hade.

Lukic säger också att Djurgårdens framgångar beror på att laget har en tydligare spelidé och bättre kontinuitet i sitt spel.

Richard Moneys svar är kort och koncist:

– Vi börjar känna oss ganska trygga i vårat spel just nu. Jag ser fram emot derbyt.

Hur vill du kommentera Zoran Lukics utspel om att du inte anade hur rätt du hade när du pratade om Djurgården som allsvenskans "Dream Team"?

– Jag har absolut ingenting att säga om det.

Djurgården toppar tabellen – ni har inte vunnit i allsvenskan på länge. Hur påverkar det inför derbyt?

– Placeringen spelar ingen som helst roll. Framgången i Uefa-cupen i torsdags har dessutom gett oss ett massivt lyft och spelet känns bra.

”Så bra är de inte”

AIK-mittfältaren Martin Åslund gör sitt första derby mot Djurgården sedan 4–3-segern förra våren. Efter Uefa-cupmatchen mot Fylkir är hans tankar nu helt riktade mot derbyt.

– Som AIK:are finns det inget lag man hellre slår än Djurgården. Zoran Lukic får väl snacka om han vill och han kan väl kosta på sig att vara kaxig. Men så jäkla bra är de inte. Vi vet att vi är väl så bra som Djurgården när vi kommer upp i full kapacitet, säger Åslund.

Hoppas på Boateng

AIK har sedan juni-derbyt i år, när laget vände 0–3 till 3–3, tappat 15 poäng på Djurgården och rasat från första plats i tabellen till en sjundeplats.

– Jag tycker ändå det ser bra ut. Vi var nöjda med spelet trots storförlusten mot Helsingborg, och på Island gjorde vi precis vad vi skulle, säger Money.

AIK-tränaren hoppas att Derek Boateng ska kunna spela i derbyt, men förväntar sig i övrigt i stort sett samma lag med undantag för den avstängde Mats Rubarth.

Det betyder att fjolårets lagkapten Svante Samuelsson, som stod utanför 19-mannatruppen mot Fylkir, riskerar att få se matchen mot Djurgården från läktaren.

– Jag tog ut de 19 man jag tycker var bäst på träningarna. Det besvarar frågan om Samuelsson, säger Money.

Kaxiga Djurgården

Henning Johannesson