Brand på Olympia

Skadorna för miljonbelopp kan stoppa skånederbyt

Foto: Scanpix
Började i restaurangen Branden på Olympia igår orsakade stora skdor. Stolar på läktaren smälte och innertaket skadades.
FOTBOLL

En våldsam brand rasade på Helsingborgs IF:s hemmarena Olympia i går kväll.

Branden orsakade skador för miljonbelopp för HIF.

Branden startade i en mindre restaurang under den östra sittplatsläktaren och spred sig sen via en trumma innehållande elektriska ledningar och isolering. Stolar på läktaren smälte av värmen och innertaket skadades.

Ekonomisk motgång

Helsingborgs nästa hemmamatch är derbyt mot Malmö FF 15 september. Fram till i går hade drygt 11 000 biljetter sålts. Om skadorna på östra långsidans läktare är så allvarliga att den inte kan användas skulle det betyda en ny tung ekonomisk motgång för HIF.

- Efter vad jag har förstått har inga bärande delar i konstruktionen skadats. Men givetvis kommer experter att göra undersökningar, säger HIF-styrelseledamoten Christer Fermvik till Helsingborgs Dagblads nätupplaga.

HIF:s styrelse ska ha ett krismöte i dag för att diskutera följderna av branden. Klart är att restaurangen fär branden startade och samlingslokaler som fanns under läktaren och som användes av klubbens ungdomsledare är helt förstörda.

Kraftig rökutveckling

Rökutvecklingen var så kraftig under de två timmar det tog innan brandkåren fick släckt branden att en intilliggande väg delvis fick spärras av.

Olympia ägs av Helsingborgs stad vilket innebär att själva skadorna på byggnaderna inte belastar HIF:s redan hårt ansträngda ekonomi. Vad som orsakat branden var inte känt i går kväll. Ingen person ska ha skadats i branden.

Stefan Alfelt