Nu kan Dif pusta ut – Kim stannar

"Nu kan jag fokusera allt på guld"

FOTBOLL

Kim Källström stannar i Djurgården - i alla fall hösten ut.

En lättnad för klubben.

Och skönt Kim.

- Nu kan jag fokusera allt på ett nytt SM-guld, säger han.

Kim Källström blir kvar i Djurgården - för att jaga ett nytt SM-guld.

När Kim Källström vaknade i morse gjorde han det åter som Djurgårdare.

Det skedde inga intensiva sista-minuten förhandlingar för att lösa ett proffskontrakt innan rullgardinen drogs ner för transferfönstret i natt.

- Jag blir kvar. Det är skönt, det är det. Jag känner mig motiverad för hösten, nu ska vi jobba oerhört hårt för guldet, säger Kim Källström.

Inte besviken

Är du besviken för att det inte blev en utlandsflytt?

- Nej, det är jag inte. Jag vill inte bara hoppa på något, det måste kännas rätt. Jag är ung och någon gång kommer det ett bra bud, säger Kim Källström.

Det är inte helt omöjligt att det blir redan efter säsongen.

- Det finns klubbar som följt Kim en längre tid och det är inte osannolikt att det blir något efter säsongen istället, säger Kim Källströms agent Roger Ljung.

Inga klubbnamn

Roger Ljung vill inte kommentera vilka klubbar det handlar om. Det finns dock mycket färre intressenter än vad man kunnat tro.

Många av alla rykten som förekommit om nya klubbar för Kim Källström har varit just bara rykten.

Huvudpersonen själv har försök att bortse från alla spekulationer, frågor och skriverier men det har förstås varit omöjligt att stänga av totalt.

Sommarens uppståndelse har varit lärorik.

- Det har varit oerhört mycket spekulationer, jag har inte varit så insatt i dem själv, det är sådant som ligger utanför det som jag kan påverka. Man lär sig att leva med det, det blir en del av min vardag, säger Kim Källström.

- Vi får se efter säsongen om det också väckts nytt intresse. Spelet har ju

inte varit på topp det sista, men nu stämmer kroppen lite bättre. Vi har ju flera riktigt inspirerande matcher kvar, säger mittfältaren.

Den första i dag - derbyt mot AIK.

Proffsryktena