Två derbyn på två dagar

– sen kan guldet vara Djurgårdens igen...

FOTBOLL

Olympia i kväll, Råsunda i morgon – och för den allsvenska spänningen kan man ju alltid hoppas:

1) att Malmö FF vinner kvällens skånska derby;

2) att Hammarby vinner tisdagens stockholmska 20.00-derbyt.

Då skulle Djurgården i alla fall få lite press på sig inför slutomgångarna, och då skulle nästa söndags stormatch på Malmö Stadion verkligen gälla något.

Motsatta resultat?

Ja, då är det i praktiken ”Grattis Djurgår’n!”.

Det var den 30 juni de fyra lagen i veckans derbyfrossa möttes förra gången.

Med storsegrar på båda håll – Malmö FF–Helsingborg 5–0 efter tre Niclas Skoog- och två Andreas Yngvesson-mål och Djurgården–Hammarby 3–0 efter två Kim Källström- och ett Johan Elmander-mål – men ändå med olika syn på de båda förlorarna.

Har rätt flytet

För Helsingborg var vårmötet rena katastrofen, medan Hammarby länge både var bättre än Djurgården och hade gott om målchanser.

Det har, som flera av de allsvenska lagkaptenerna påpekade i gårdagens enkät i Sportbladet, även nu varit mycket stolpe-in för Djurgården.

Peter Markstedt, visserligen part i målet, sa till och med:

– Dom har vunnit men varit det sämre laget...

16 poäng före AIK

En väl hård dom över ett lag som faktiskt stoltserar med sex raka nu i allsvenskan: Örgryte 3–0, Örebro 3–0, Elfsborg 2–0, Enköping 3–2, Landskrona 3–0 och senast AIK 2–1 i den första av lagets fem svåra septembermatcher.

Med en match mindre spelad leder Zorans och Sörens grabbar serien med hela åtta poäng och, förmodligen nästan lika viktigt, är hela 16 poäng före AIK med TVÅ matcher mindre spelade...).

Imponerande, men det som oroar mej är att Djurgården förlorat sitt långa, snabba direktspel med flygande anfall som i flera år varit lagets speciella signum.

Efter Hammarby väntar för Djurgården en ännu svårare match, Malmö FF borta på söndag.

Matchstart 17.00 och djurgårdare i stan hinner också som en aptitretare bevista årets handbollspremiär, IFK Malmö–Djurgården i Baltiska hallen klockan 14.45. Häromdagen var 21 360 biljetter bokade till fotbollsmatchen.

Låt oss bara hoppas att matchen gäller nåt!