Linderoth: Vi måste vinna, annars är det kört...

FOTBOLL

Vinna eller försvinna för Hammarby. Och anfallskris hos de regerande mästarna. Då kom Malmös poängtapp som en lättnad.

– Ett bra resultat för oss. Jag skulle ljuga om jag sa något annat, säger Djurgårdens tränare Sören Åkeby.

Djurgårdens fina utgångsläge inför slutstriden förbättrades ytterligare i går. 0–0 mellan Helsingborg och Malmö var ett högst välkommet resultat för de regerande mästarna.

– Det klart att det var ett bra resultat för oss. Jag skulle ljuga om jag sa något annat. Men vi måste göra vårt jobb och slå Hammarby och Malmö, säger Djurgårdens tränare Sören Åkeby.

Såg du matchen på tv?

– Nej, jag var och kollade in min häst Lady Chip. Jag var mest koncentrerad på det. Men det gick inte alls bra för henne. Jättetråkigt.

Måndagens dystra skadebesked skapar stora frågetecken för Djurgårdens offensiv i kväll. Utan Geert den Ouden och Babis Stefanidis går mycket av skärpan framför mål förlorad.

”Tragiskt besked”

– Det var lite tragiska besked. Vi trodde inte att Geert skada skulle visa sig så allvarlig. Men det är sånt man får leva med i den här branschen.

Hur ska ni lösa anfallsbekymren?

– Nu får andra killar kliva fram. En del kanske är besvikna att de inte fått spela så mycket tidigare. Men nu får några av dem chansen. Samuel Wowoah, Daniel Sjölund eller Rene Makondele ersätter den Ouden.

Efter en rundringning till Djurgårdens spelare i går visade det sig att att få i laget brydde sig om Malmös match på Olympia.

– Ibland är det bra att man inte läger ner för mycket tid på fotbollen. Man måste hinna göra andra saker också för att få distans till det hela, säger Sören Åkeby.

Borde ni inte ha sett matchen och studerat Malmö inför fortsättningen?

– Nja, det tycker jag inte behövs. Det man inte kan påverka kan man inte göra någonting åt.

Tränarkollegan Zoran Lukic instämmer:

– Vi kan inte hålla på och titta på de andra lagen.

Zoran sticker ut

Och Djurgårdens målvaktsprofil Andreas Isaksson var inte det minsta exalterad över att Malmös guldchanser kan ha gått förlorade i går.

– Det är mindre viktigt vad Malmö gör. Vi har avgörandet i egna händer och det viktigaste är att vi ser till att vinna, säger Andreas Isaksson.

Zoran Lukic passar ändå på att sticka ut hakan inför kvällens laddade derby.

– Hammarbys laguttagning påverkar inte vårt val av startelva.

– Vi har de bästa spelarna i Sverige. Vi är något bättre än Hammarby och det kommer att ge utslag i kväll, säger Zoran Lukic.

Hammarby har den största pressen. Tränaren Anders Linderoth är införstådd med vad som gäller: vinna eller försvinna.

– Vi måste vinna i dag. Annars är det kört, säger Anders Linderoth.

Vad krävs för att besegra Djurgården?

– Det gäller att vinna kampen om mittfältet. Vi ska köra på och ge allt. Jag tror att vi vinner, avslutar Anders Linderoth.

Magnus Helander