Ijeh om hoten: Jag är inte rädd

MFF-stjärnan försöker bara tänka på fotbollen

1 av 2 | Foto: DRAGO PRVULOVIC
"DET ÄR SKRÄMMANDE" Sportbladet träffade i går Malmö FF:s anfallsstjärna Peter Ijeh på en restaurang i Malmö. Trots mordhoten försöker han koncentrera sig på fotbollen. Här är han tillsammans med frun Elisabeth och dottern Josephine, fem månader.
FOTBOLL

MALMÖ

Malmö FF:s mordhotade anfallsstjärna Peter Ijeh tränade i går med laget på Malmö stadions träningsplan.

- Det är en skrämmande situation men jag är inte rädd. Kärleken till fotbollen är det viktigaste. Jag koncentrerar mig på matchen på söndag.

De två breven med innebörden "Vi älskar dig. Men om du flyttar så dör du" skrivet på engelska ska analyseras av polisen.

- Utan att förringa det som hänt slår vi inte på den stora trumman för det här. Det är allvarligt att någon tar sig hem till Ijeh och lägger in brevet i hans brevlåda, men det finns ingenting i nuläget som gör att vi ska kunna lokalisera var personen som ligger bakom är, säger supporterpolisen Henrik Qvist.

Peter Ijeh fick efter träningen i går instruktioner om hur polisen och han själv ska agera i fortsättningen. Bakgrunden till mordhoten är att Ijeh ännu inte velat förlänga sitt kontrakt med Malmö FF.

Ijehs löneanspråk har ansetts allt för stora av MFF. I stället spekuleras det allt intensivare om flytt till IFK Göteborg, AIK eller till någon utländsk klubb.

Möter Djurgården

I morgon möter Malmö Djurgården på ett förmodligen fullsatt Malmö stadion.

Absolut sista möjligheten för Malmö att hålla ett alltmer mikroskopiskt guldhopp vid liv. Frågan är hur mordhoten påverkar Peter Ijeh och MFF?

- Jag kan inte kommentera. Jag kan inte spekulera. Jag vill inte heller göra det. Det är inte roligt och visst stör det på sitt sätt. Det måste det ju göra. I vilken grad kan jag inte bedöma, säger tränaren Tom Prahl.

"Klart efter säsongen"

Peter Ijeh vill inte tro att han ska påverkas:

- När man väl är ute på planen är det bara matchen och spelet som finns i ens tankar. Fast efteråt dyker allt annat upp i huvudet igen.

När det gäller kontraktsförhandlingarna säger Peter Ijeh som han gjort i flera veckor:

- Det blir klart först efter att säsongen är över. Jag funderar ingenting på det nu. Göteborg och de andra klubbarna som nämns är bara rykten.

Peter Ijeh bildar tillsammans med Niklas Skoog allsvenskans bästa anfallspar.

Mycket hänger på dem om Malmö ska kunna vinna och sätta lite press på Djurgården inför de sista omgångarna.

- Jag har en målsättning att vi ska slå Djurgården två gånger samma säsong. Gör vi det har vi lyft oss lite grand jämfört med förra säsongen och vi har framförallt andraplatsen att försvara, säger Tom Prahl och utvecklar:

"Det är inte helkört"

- Någonstans i bakhuvudet finns det att det faktiskt har skett större under. Även om det är långsökt, eftersom Djurgården sett stabilt ut, kan de faktiskt förlora mot Öster, Halmstad och Göteborg.

- Dom kan förlora tre matcher i rad. Det är inte helkört. Djurgården är duktigt men har hittills haft marginalerna på sin sida, säger Tom Prahl.

I går var 25 600 av de 27 500 biljetterna till matchen sålda.

De har också blivit hotade

Stefan Alfelt

ARTIKELN HANDLAR OM