Grahns attack inför guldmatchen

”Jag har inte kommit till Malmö för att hamna på bänken”

FOTBOLL

MALMÖ

Tobias Grahn vill spela från start mot Djurgården.

- Jag har inte kommit hit som en profil i Tippeligan för att hamna på bänken, säger Grahn.

Grahn

Höstens mest omskrivna nyförvärv har bara fått starta en gång sen han kom till MFF.

Malmös förmiddagsträningar har följts av hundratals nyfikna och ingen kan ha undgått att se Tobias Grahns snabba effektiva attacker i tvåmålsspelet.

Mycket talar för att han får spela från start i eftermiddagens toppmatch mot Djurgården.

- Jag hoppas få spela varje match. Nu vill jag spela så fort som möjligt. Jag sliter på varenda träning för att visa att jag ska få spela.

När är tiden mogen?

I 0-0-matchen mot Helsingborg spelade han 19 minuter och skapade med sina ryck på kanten två farligheter som kunde lett till att Malmö hade plockat tre viktiga poäng.

- Jag vet att jag har mycket att bidra till det här laget. Det är bara frågan om när Tom Prahl tycker att tiden är mogen. Det får ta den tiden det gör, säger Tobias Grahn.

Direkt efter att han kommit till Malmö fick han spela från start, mot Hammarby. En bra debut men efter det har det blivit avbytarbänken.

- Vi har ju i princip vunnit allting. Dagen innan jag kom vann laget med 4-0 mot Örgryte. Jag spelade mot Hammarby då vi vann med 6-0 men Tom har väl inte velat ändra på ett vinnande lag.

Behöver du ändra din spelstil? Kan du ändra din spelstil?

- Nej. Man köper en spelare för de kvaliteter spelaren har, hoppas jag. Man köper mig för de kvaliteter jag har för att stärka laget och jag vet att jag kan förstärka Malmö FF med mina kvaliteter. Det är bara upp till Tom att låta mig visa det också.

"Klart att jag är bollkär"

En sak som kan få Tom Prahls ögon att svartna är spelare som stannar upp med bollen för att starta dribblingar från stillastående. Som Zlatan Ibrahimovic gör - och som Tobias Grahn gör.

- Min starka sida är att utmana. Klart att jag är bollkär. Jag tycker om att ha bollen och vill ha den hela tiden. Men det är inte detsamma som att man är egoist. Det är många år sen som jag inte spelade för laget.

- Givetvis är det vissa grejer man måste göra för att komma in i ett spelsystem men jag måste spela på det jag är bra på. Man ska alltid vara i rörelse. Sen gäller det att värdera när man ska dra ner tempot och när man ska dra upp det.

För tillfället är Grahn en kantspelare i Tom Prahls tankegångar. Tobias själv vill spela i mitten av mittfältet i en fri offensiv roll men han inser att det förmodligen blir först till nästa säsong i så fall.

"Vi måste vinna"

- Jag vill prestera min bästa fotboll för Malmö FF och då är det en förutsättning att jag spelar i den position där jag är bäst.

Är guldstriden över?

- Djurgården har allt i egna händer. Vi måste vinna över Djurgården och alla matcher efter också. Vi kan bara göra vårt eget och hoppas att dom gör bort sig, säger Tobias Grahn.

Stefan Alfelt