Kalle: Jag visade att Money haft fel

Corneliussons revansch - ett mål och drömspel

FOTBOLL

Målskyttet lossnade och segern var förlösande. För AIK var det en stor lättnad. För Karl Corneliusson handlade det om revansch.

- Jag visade att tränaren haft fel, säger han.

I maj var AIK hetast i allsvenskan. Sedan dess har laget varit iskallt. Och i kylskåpet har förre landslagsmannen Karl Corneliusson haft en given plats.

När en mörbultad Martin Åslund tvingades linka av planen efter 20 minuters spel mot Elfsborg fick Corneliusson sin efterlängtade chans. Och den förvaltade han med besked.

- Det är var bara att gå in och bevisa att tränarna haft fel som petat mig förut. Det gjorde jag i dag, säger han.

De spelsugna benen gick som trumpinnar på Råsundas gräs.

- Det var kul att få mycket speltid. Jag vill ju självklart spela alla matcher, säger Karl.

Derek Boateng inledde målskyttet i den 21:a minuten. Målet gav trygghet och plötsligt fick laget utrymme att spela ut ordentligt.

Karl Corneliusson visade framfötterna ordentligt efter paus. Det började med ett rungande skott i stolpen efter fint samspel med Mats Rubarth.

"Jobbat hårt"

Ett par minuter senare skaffade sig AIK en högerhörna. Elfsborgsspelarna tog i markeringen sikte på fyrtorn som Fredrik Björck och Pa Madou Kah. I mängden av spelare framför mål glömdes planens minsta lirare (173 centimeter) bort. Bollen från Daniel Tjernström letade sig fram till en framstormande Karl Corneliusson. Den vältajmade nicken studsade ner i marken och upp i nättaket.

- Det kändes skönt. Jag antar att de inte brydde sig om att markera den som var kortast (skratt), säger Corneliusson, vars professionella attityd har hjälpt honom att hålla fanan högt.

- Jag har ju knappt fått spela under säsongen. Men jag har bitit ihop och jobbat hårt. Det är det enda man kan göra, säger han.

Kommer du att stanna i AIK?

- Ja, jag har kontrakt i två år till med AIK. Samtidigt vet man aldrig vad som händer. Men jag trivs jättebra i klubben och vill gärna stanna.

Tränaren Richard Money hyllade Corneliusson efter matchen:

- Excellent, var Moneys kommentar.

Stora ord från en svårflirtad tränare.

- Kalle är en mycket bra spelare. Det var ingen överraskning för mig att han gjorde bra ifrån sig, säger Richard Money.

Karl Corneliusson har fått utstå mycket kritik från såväl supportrar som media. I går fick han upprättelse.

Känns det som en revansch?

- Ja, men samtidigt är ju en match ingen match. Det handlar ju om att få förtroende och spela bra även i fortsättningen, säger Karl Corneliusson.

Tror du att du får spela, på onsdag, mot Valencia i Uefacupen?

- Jag har ingen aning. Men det klart att jag hoppas.

Corneliussons alla matcher i AIK denna säsong

Magnus Helander